A Nyíregyházi Állatparkba érkezik a Herman Ottó Emlékév

Győrtől Nyíregyházáig, Magyarország minden jelentős Herman Ottó emlékhelyén koszorúzás és megemlékezés lesz 2014-ben,  a Herman Ottó Emlékév során, amely az utolsó magyar polihisztor halálának 100 évfordulója előtt tiszteleg.  

Legközelebb a Nyíregyházi Állatpark lesz a helyszín, ahol 2014. március 26-án szerdán 13 órakor, a sokoldalú tudós tiszteletére korábban elhelyezett emléktáblára kerül majd koszorú, ez alkalomból az állatpark botanikai vezetője, Boronkay Ágnes, valamint az Emlékév képviseletében Vida Viktor, a NeKI munkatársa mond ünnepi beszédet. 
 
Az Emlékév szervezői nagyszerű partnerekre találtak az üzemeltetőkben – az állatpark  ezen a napon is rengeteg érdekességgel várja majd a látogatókat. Az idei, példátlanul magas számban érkező új állatok között nyilvántartanak több mint 1000 halat, amelyek mostantól a régi kedvencek, a cápák és a különleges tehénorrú ráják mellett a felújított Ócenárium főszereplői. A látogatók nem csak a tengerek  világába nyerhetnek betekintést, de botanikai ritkaságokkal is találkozhatnak a parkban.
 
Külön érdekességet jelent, hogy március 26-ára esik az állatpark által indított erdei iskola első napja is. A gyerekeknek szóló, egyszerre tanító és szórakoztató célú programokon a legfontosabb a szemléletesség, a tapasztalatok szerzése és a játékosság. A foglalkozásoknak köszönhetően lehetővé válik az iskolai tananyag természetes környezetbe való átültetése. 
 
A Herman Ottó Emlékévről
 
A Nemzeti Környezetügyi Intézet arra vállalkozik, hogy a természettudós, néprajzkutató, nyelvész, régész, politikus Herman Ottót még ismertebbé tegye, és új, kevéssé közismert oldalairól is bemutassa. Az Emlékév 2014. február 4-én, a Millenáris Teátrumban tartott ünnepi megnyitón vette kezdetét és december 27-én, Herman Ottó halálának 100. évfordulóján, egy közös megemlékezéssel zárul majd.