Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Rekonstrukciós munkálatok a mátészalkai kórházban

Megkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai telephelyén. A „Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak telephelyein” című TIOP- 2.2.6-12/1B-2013-0001 azonosító számú projekt keretén belül elnyert támogatás összege 1 998 648 980,- Ft. 
 

 

 

A támogatás 100 százalékos, vagyis vissza nem térítendő. A beruházás kiterjed a fehérgyarmati telephelyre is. A kivitelezés két ütemben valósul meg, mely során építésre, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre kerül sor.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott: a kivitelezési munkálatok 2014. április 3-án kezdődnek meg a Mátészalkai Kórházban. Az első ütemben a mátészalkai központi tömbben található műtőblokk kerül felújításra, jelenleg műszaki állapota nem megfelelő, műszerparkja elavult, cserére, pótlásra szorul. Ezzel egy időben átépítésre kerül a fehérgyarmati telephelyen található Intenzív terápiás osztály is. Ezek a munkálatok körülbelül 100 napot vesznek majd igénybe.
 
A fejlesztés eredményeképpen megvalósul a szakmai feladatmegosztás az egyes telephelyek között.
Az épületfejlesztés során, egyes telephelyeken csaknem teljesen megújul a kubatúra, így az intézményen belüli beteg utak letisztulnak és rövidülnek, a fenntartási költségek csökkenek és ezzel párhuzamosan a betegkomfort javul.
A beszerzésre kerülő korszerű gép-műszerpark biztosítja a kompetencia szintnek megfelelő ellátásokat, és vele a betegellátás biztonságát. A projekt megvalósítása biztosítja az elvárható feladatellátás korszerű feltételrendszerének megteremtését és a gazdaságos működést.
 
A szervezeti struktúra korszerűsítése és átalakítása lehetővé teszi a megyei és regionális ellátórendszerbe történő hatékony szakmai integrációt, a térségi beteg utak rövidülését. A szakmai munka feltételeinek javulása fokozza a betegelégedettséget.
A fejlesztés eredményeképpen fenntartható, korszerű, letisztult szolgáltatási struktúra jön létre, megújul az elöregedett géppark, és ezzel együtt az intézmény érintett részei megfelelnek a minimumfeltételeknek.
 
Javulnak a betegellátás körülményei, ezzel párhuzamosan javul a lakosság életesélye, és nő a biztonságérzete. Javul a munkavégzés biztonsága, a betegek és a dolgozók komfortérzete.
 
A fejlesztés hozadékaként megvalósul a környezettudatos tervezés, lehetőség nyílik az energiafelhasználás és a környezeti terhelés csökkentésére.
 
A fejlesztés eredményeként az egészségügyben dolgozók munkakörülményei javulnak, a megújuló gép-műszerpark újabb diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetését teszi lehetővé, mindezek vonzóvá tehetik a Mátészalkai Kórházat a pályakezdő orvosok, szakdolgozók számára és ezzel javulhat a humán erőforrás helyzet.
 

Main menu

story | by Dr. Radut