Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Rekonstrukciós munkálatok a mátészalkai kórházban

Megkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai telephelyén. A „Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak telephelyein” című TIOP- 2.2.6-12/1B-2013-0001 azonosító számú projekt keretén belül elnyert támogatás összege 1 998 648 980,- Ft. 
 

 

 

A támogatás 100 százalékos, vagyis vissza nem térítendő. A beruházás kiterjed a fehérgyarmati telephelyre is. A kivitelezés két ütemben valósul meg, mely során építésre, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre kerül sor.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott: a kivitelezési munkálatok 2014. április 3-án kezdődnek meg a Mátészalkai Kórházban. Az első ütemben a mátészalkai központi tömbben található műtőblokk kerül felújításra, jelenleg műszaki állapota nem megfelelő, műszerparkja elavult, cserére, pótlásra szorul. Ezzel egy időben átépítésre kerül a fehérgyarmati telephelyen található Intenzív terápiás osztály is. Ezek a munkálatok körülbelül 100 napot vesznek majd igénybe.
 
A fejlesztés eredményeképpen megvalósul a szakmai feladatmegosztás az egyes telephelyek között.
Az épületfejlesztés során, egyes telephelyeken csaknem teljesen megújul a kubatúra, így az intézményen belüli beteg utak letisztulnak és rövidülnek, a fenntartási költségek csökkenek és ezzel párhuzamosan a betegkomfort javul.
A beszerzésre kerülő korszerű gép-műszerpark biztosítja a kompetencia szintnek megfelelő ellátásokat, és vele a betegellátás biztonságát. A projekt megvalósítása biztosítja az elvárható feladatellátás korszerű feltételrendszerének megteremtését és a gazdaságos működést.
 
A szervezeti struktúra korszerűsítése és átalakítása lehetővé teszi a megyei és regionális ellátórendszerbe történő hatékony szakmai integrációt, a térségi beteg utak rövidülését. A szakmai munka feltételeinek javulása fokozza a betegelégedettséget.
A fejlesztés eredményeképpen fenntartható, korszerű, letisztult szolgáltatási struktúra jön létre, megújul az elöregedett géppark, és ezzel együtt az intézmény érintett részei megfelelnek a minimumfeltételeknek.
 
Javulnak a betegellátás körülményei, ezzel párhuzamosan javul a lakosság életesélye, és nő a biztonságérzete. Javul a munkavégzés biztonsága, a betegek és a dolgozók komfortérzete.
 
A fejlesztés hozadékaként megvalósul a környezettudatos tervezés, lehetőség nyílik az energiafelhasználás és a környezeti terhelés csökkentésére.
 
A fejlesztés eredményeként az egészségügyben dolgozók munkakörülményei javulnak, a megújuló gép-műszerpark újabb diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetését teszi lehetővé, mindezek vonzóvá tehetik a Mátészalkai Kórházat a pályakezdő orvosok, szakdolgozók számára és ezzel javulhat a humán erőforrás helyzet.
 

Main menu

story | by Dr. Radut