Vegyszeres növényvédelem Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból fontos közterületein (Bujtosi városliget, Örökösföld füves területei,  Jósaváros Robinson- domb, erdei sétálóutak, Ózon panzió és Csalóköz, Sóstófürdő füves, ligetes területei, illetve a tópartok).
 
A permetezés a növényi vegetáció védelmén kívül hatékonyan riasztja és gyéríti a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, illetve a növényzetet károsító kártevőket. (Pl: atkafélék, szúnyog, pattanóbogár, stb.)
 
A védekezést különösen indokolja, hogy a rendkívül enyhe tél során a rovarállomány nagy egyedszámú maradt, az áprilisban várható felmelegedés miatt pedig a fajok tömeges megjelenésére kell számítani.
 
A permetezéseket a NYÍRVV megbízásából a Tréner Kft. az éjszakai órákban, méhkímélő technológiával  (23 - 05 óra között) végzi, így a túrázókat, sportolni vágyókat sem zavarja.
 
Az alkalmazott növényvédő szerek emberre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést, és takarmánygyűjtést nem javasoljuk!