Egységes mobilparkolás Nyíregyházán

2014. július elsejétől Nyíregyházán is elindul a közterületi parkolás egységes mobilfizetési rendszere. Jövő hét keddtől a három nagy mobilszolgáltató (Telenor, Telekom, Vodafone)  közös hívószáma 810-ről 763-ra változik, de mindazok, akik a régi rutin szerint mégis a 810-es számon kívánják elindítani a parkolást, sms-ben kapnak értesítést a megváltozott 763-as előhívószámról.
 
 
A szabolcsi megyeszékhelyen a korábbi időszakban az autósok 9  százaléka választotta a mobilparkolás lehetőségét. Július elsejétől 6 piaci szereplő, a három mobilszolgáltató mellett az Evopay, az Mpark és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kínál mobilparkolási szolgáltatásokat, így mindenki eldöntheti, hogy parkolási szokásaihoz melyik megoldást tartja a legmegfelelőbbnek.
 
A nyíregyházi önkormányzat által meghatározott parkolási díjak nem változnak, a szolgáltatók között azonban az ún. kényelmi díjakban 20-25 forintos különbségek tapasztalhatók.
 
A változásokra társaságunk az autók szélvédőjére elhelyezett szórólapokkal hívja fel a figyelmet, a tájékozódás megkönnyítésére pedig az 69 parkolóautomatán kihelyezett matricákat a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai július elsejére lecserélik, az autósok az új feliratokon valamennyi szolgáltató elérhetőségét megtalálhatják.
 
További információkért kérjük keressék fel a www.nemzetimobilfizetes.hu weboldalt, vagy hívják a +36 1 989 0000-as telefonszámot.