Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Kiállítás és születésnapi megemlékezés a Bencs Villában

 A napokban a Bencs Villa rendezvényein a már szokásos teltházas közönség fogatta Szabó Tibor festő és grafikus művész, valamint Bugya István író-költő kiállítását, illetve ismételt bemutatkozását, hiszen rövid időn belül immáron ez a második közös bemutatkozásuk volt. Szabó Tiborra jellemzően - a végtelen szerénysége okán - egy „ifjú titán” – Balogh László - bemutatkozási lehetőségét is „védőszárnyai” alá vette.

 

 

 A művészekre ugyan nem jellemzően, de a segítségét és pályájának kezdetén álló - az első kiállítási bemutatkozását támogatta - a több évtizede művészi pályán tevékenykedő elismert festőművész. Aktualitását a kiállításnak tulajdonképpen a 75. születésnapját ünneplő Szabó Tibor nevezetes évfordulója adta. Bugya Istvánnal több évtizedes barátság és közös munkakapcsolata az összetartó erő, hiszen Bugya István versesköteteihez és különböző helyeken megjelent írásaihoz a képi illusztrációt Ő készítette, illetve készíti.

Sőt, az ihletett a rajzai elkészítéséhez a Bugya István által írott versek hangulatához, témájához Ő álmodta, illetve álmodja meg.

 

Szabó Tibor festőművész "munka közben"  Szabó Tibor festőművész munkája

Szabó Tibor festőművész "munka közben" Szabó Tibor festőművész munkája

Szabó Tibor festőművész munkája  Lengyel Tibor szobrász: Szabó Tibor "indián portréja"

Szabó Tibor festőművész munkája Lengyel Tibor szobrász:
Szabó Tibor "indián portréja"

Csak reménykedhetünk abban, hogy ez az igazán szerény „szerzőpáros” sokáig fogja még megörvendeztetni a művészetet és irodalmat szerető közönségét!A Balogh László által készített és bemutatott képek reményt nyújtanak ahhoz, hogy a későbbiekben még találkozhatunk munkáival, de már nem „szárnybontogató”, hanem elismert festőművészként. Színesítette a programot Stevanyik András író is, hiszen Szabó Tiborról még ez idáig nem publikált titkokat tárta a hallgatóság felé, de feltétlenül meg kell említenünk Abonyiné Antal Anna igen szívbemarkolóan és hatásosan tolmácsolt Bugya István által írott verseit. 

 

Bugya István író-költő előadás közben  Orémusz Maja: "Munka közben"

Bugya István író-költő előadás közben Orémusz Maja: "Munka közben"

Részlet a bemutatón résztvevők "táborából"

Részlet a bemutatón résztvevők "táborából"

Meglepetésként Lengyel Tibor szobrász és rajztanár egy Szabó Tiborról készített korábbi portréját mutatta be, úgymond „indiános kivitelezésben” a jelenlévők számára is érthetővé téve a megfogalmazást. Igen dicséretes a Bencs Villa jelenlegi működtetőjének – Orémusz Majának -, a közreműködése, a sokoldalúsága és az igen változatos műsorszerkesztése. Ezúton is figyelmébe ajánljuk mindazoknak, akik még nem részesülhettek abban a kivételezett helyzetben, hogy az általa rendezett eseményen részt vehessen. 

Tiszadobi Andrássy kastély a Holtági tükröződésben

Tiszadobi Andrássy kastély a Holtági tükröződésben

Születésnapja alkalmából kívánunk mi is Szabó Tibornak további évtizedekre erőt, egészséget, bizakodva abban, hogy további portrékkal, tájképekkel, illusztrációkkal örvendeztet meg bennünket! Hogy szakmai hiúság nem munkálkodik benne, talán bizonyítja és alátámasztja az a tény is, hogy „leendő művésztársának” megrajzolta a portréját, melyet ezúton teszünk közkincsé!

Es.Gyé.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut