Balatoni kör után Bogdányba teker a Zöld Kerék

Harászi Enikő beszámolójából megtudhatjuk hogy második alkalommal sikerült a Spirit of Balaton elnevezésű eseményen részt venni a Zöld Kerék Alapítvány csapatával.
 
Az egyre népszerűbb rendezvényen több mint 600-an indultak, amihez mi is hozzájárultunk a 15 fős létszámunkkal. Utunk során rengeteg kerékpárossal találkoztunk, mivel menetiránnyal ellentétesen haladtunk. Kölcsönösen biztattuk és üdvözöltük egymást.
 
 Mindannyian nagyszerű dolgot vittünk véghez, (222 km bringázás egy nap alatt) nem pusztán a teljesítményről szólt ez a kaland, hanem a közösen megélt élményekről.
 
Péter Tibor, csapattagunk kétszer is megtette a távot 24 órán belül, vagyis kétszer megkerülte a Balatont. 
 
Az időjárás több mint kellemes volt, nappal hőségben haladtunk, amit az éjszaka hűvöse oldott csak fel. Különleges élmény éjjel tekerni, bár addigra már a fáradtság jelei is mutatkoztak rajtunk. Mivel családtagok is elkísértek több személyt is, a további napokban kellemes balatoni nyaralás elébe néztünk, közös strandolással, főzéssel és esti beszélgetésekkel múlattuk az időt.    
No de nem áll meg a Zöld Kerék.
 
Barangoló bringatúrára hívjuk a két kerék szerelmeseit 2014. július 19-én, melynek távja 28 km.  
 
Indulás 10 órakor Nyíregyházáról a Kossuth térről.
 
Posta Róbert túravezetővel elgurulunk Nyírbogdányba a  Bogdányi Tájházba, ahol 14 órától kezdődik a III. Kézi arató-cséplő verseny. 
 
Nyírbogdányban a  hagyományőrző rendezvény célja a régi szokások, munkafolyamatok felelevenítése, bemutatása. A környékről szerveződő csapatok, hagyományos szerszámokkal aratnak, csépelnek.
A rendezvény ingyenesen látogatható. Helyszín: Nyírbogdány Táncsics Mihály utca 10., ahol minden vendéget tisztelettel vár Bogdányi Ferenc tájház tulajdonos.
 
Információ: www.zoldkero.hu, zoldkero@gmail.com, 70/220-38-85