Aktuális nyíregyházi útinformációk

Nyíregyháza területén a folyamatban lévő építési és felújítási munkálatok augusztus 11-ig az alábbiak szerint befolyásolják a jármű-, és gyalogosforgalmat:

l teljes útlezárásra kell számítani. A Vasút és a Nyírség utcákon folytatódik az útalap építés. A Mák utca aszfaltozása befejeződött, az útlezárás megszűnt, ugyanakkor  padkarendezési munkálatok miatt továbbra isforgalomkorlátozásra kell számítani. Utómunkálatok miatt lassabb a haladás a Tulipán utcán is.

Augusztus 9-én (szombat) folytatódnak a padkarendezési munkálatok a Mák és a Tulipán utcákon, valamint útalap épül a Vasút és a Nyírség utcákon. Valamennyi szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Augusztus 11-én (hétfő) elkezdődnek az aszfaltozás előkészítő munkák a Kertész és a Kollégium utcákon, valamint az Izabella közben, ahol forgalomkorlátozás lassítja a közlekedést. Padkarendezési munkák miatt ugyancsak lassabb lesz a haladás a Szalonka és Mák utcákon.

Az Agóra projekt kivitelezési munkálatai során

A Szabadság tér teljes területe le van zárva, a gyalogos forgalom tartósan korlátozott.

Hétfőn reggel 5 és 6 óra között lezárásra kerül a Vay Ádám körút VMKK felőli 2 sávja a Korzótól az Európa Hotelig, ebben az időben az autós és gyalogos forgalom is korlátozott lesz, a légtechnikai berendezéseket tartó acélszerkezet tetőre történő helyezése kapcsán.

BUSZACSA felújítása mellett a Szegfű utca felőli oldalon a járda egy része munkaterületként elkerítésre került

Érkert projekt munkálatai során forgalomkorlátozással érintett területek:

Toldi utca - Érpataki főfolyás mindkét oldalán (Toldi u. 56-66.) - gyalogosforgalom korlátozott, illetve az Érpataki főfolyás mentén a Toldi u. 56-66. számig autóforgalom is korlátozott

- Toldi u. 56-58 sz. előtt lévő parkolók lezárásra kerültek - autóforgalom elől lezárt terület

- Vécsey köz 27-29. szám között parkoló felújítás , építés alatt - autóforgalom elől lezárt terület

Folyamatban van  a belterületi utak fejlesztése

Garibaldi út Sóstói út felőli végétől a déli oldali útszegély építése van folyamatban, ez a munka Garibaldi utca jelentős részén elkészült.

A forgalom biztonságos irányítása érdekében az ideiglenes forgalomtechnikai terv szerinti város felőli, déli oldali sávon lezárás van érvényben, de az utcában a kétirányú forgalom folyamatosan biztosított.

Valamennyi keresztező illetve csatlakozó utcára, valamint az ingatlanokra a be- és kihajtás biztosított.
Az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök terelőnyíl és előzést- valamint sebességhatárt korlátozó táblák ki lettek helyezve a munkavégzéssel érintett szakasz teljes hosszában, a munkavégzés adottságának megfelelően szükség szerint kézi forgalomirányítás is történik, de csak ideiglenes jelleggel.

Folyamatban van a járda szegélyeinek építése a déli oldali szakaszon az Ószőlő út és a Korányi F. utca közötti részen.

Megkezdődött a járda bontása a Garibaldi utca északi oldalán a "Coop Áruházi" behajtótól az Ószőlő utca irányába.

A Sóstói és a Korányi F. út Garibaldi úti kereszteződésétől 100-100 m-re minden irányban az útépítési munkára figyelmeztető táblák lettek kihelyezve.

Csaló közben az út északi oldalán lévő járda építése van folyamatban a Korányi F. út felől, az új járdaszakasz szegélyezése már elkészült.

Megkezdte a Kivitelező a Csaló köz déli oldalán a járdák szegélyének és a csatlakozó utak szegélyeinek a bontását a Korányi F. utca felőli szakaszon az Ószőlő utcáig.
A Csaló köz északi oldalán a Korányi F. út felől a Tamási Áron utcáig folyamatban van az útszegély építése, megkezdődött a Tamási Áron utcától a Honfoglalás utcáig tartó útszakasz útszegélyének a bontása is.  Az ideiglenes forgalomtechnikai terv szerint készült el a forgalom terelése, az úton a kétirányú közlekedés folyamatosan biztosított, ideiglenesen egy-két alkalommal kézi forgalomirányításra lehet számítani. Az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök terelőnyíl és előzést- valamint sebességhatárt korlátozó táblák lettek kihelyezve a munkavégzéssel érintett szakasz teljes hosszában.

 

Folyamatban van a távfűtési rendszer gerincvezeték és hálózati felújítása:

-          az Árpád utca 71. és 75. sz. (felújítási munkálat) a két épület közötti területen a gyalogos forgalmat és az autóparkoló egy részét érinti a hétfői napon.

      A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 20.

 -          a Madách u. 12-26 sz. (felújítási munkálat) a gyalogos forgalmat nem, az autós forgalmat érinti a Petőfi utca és az Árpád utca közötti szakaszon csak célforgalom közlekedhet, a gépjárművek számára a forgalomelterelő táblákat kihelyezték.

      A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 15.

 -          Ungvár sétány 22. sz. (felújítási munkálat) az Arany János Gimnázium és Általános Iskola bel és külterületén a gyalogos forgalmat érinti a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 15.

 -          Hősök tere 9. sz. (felújítási munkálat) a Zöld Irodaház előtti külterületen a gyalogos forgalmat nem érinti, a taxiállomás parkolójában 4 autóparkoló résznek megfelelő területet érint a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 31.

 -          Síp utca teljes hosszában és az Október 23. tér Bethlen Gábor utca közötti területen (távhő gerincvezeték felújításának munkálata a KEOP 5.4.0 pályázat II. ütemének keretében) a Síp utcában a gyalogos forgalmat érinti, részben az autós forgalmat is akadályozza valamint a Kelet áruház előtti kereszteződésben az autós forgalom egy sávban továbbra is elterelésre kerül és a buszmegálló is az ideiglenesen áthelyezett helyszínen üzemel a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 16.

 -          Északi körúton (távhő gerincvezeték felújításának munkálata a KEOP 5.4.0 pályázat II. ütemének keretében) a munkálatok csak részben érintik a gyalogos forgalmat, mivel a bontási munkálatok közvetlenül az épületek előtti zöld területen zajlanak a hétfői napon.

A munkálatok várható befejezési ideje: 2014. augusztus 31.

 

A Nyírségvíz Zrt. ideiglenes gerincvezeték kiépítésével végzi a Bocskai utcán található (Inczédy sor – Liszt Ferenc utca közötti szakaszon) társasházak ivóvízvezetékének rekonstrukcióját. A munkálatok első szakasza csak a belső „szervizutat” érinti.

A Derkovits úton, a Tiszavasvári úttól a Dugonics utcáig augusztus 11-étől előreláthatólag szeptember 05-ig bekötővezeték rekonstrukció miatt forgalomkorlátozás várható. A NYÍRSÉGVÍZ ZRT. ezúton is köszöni Felhasználói segítő türelmét és megértő együttműködését.

 

A szennyvízberuházással érintett területeken zajló munkálatok az alábbiak szerint befolyásolják a járműforgalmat:

Westsik V. utca: A kishíd és a Csongor utca közti szakaszon az út mellett elkészített vezeték javítása során a hétfői naptól forgalomkorlátozásra (sebesség cs, előzni tilos) kell számítani, mely várhatóan 2 héten keresztül tart.

Szent István út: A Béla utcai kereszteződésben - részleges elterelés mellett - javítási munkálatok zajlanak, várhatóan augusztus 15-ig.

Tünde utca: A forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, viszont  a teljes lezárás már megszűnt. Az átmenő forgalom lassú haladás mellett biztosított. (Időszakosan előfordulhat még lezárás)

 

Köszönjük a városlakók türelmét! Valamennyi útszakaszon kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy körültekintően közlekedjenek!