Nyíregyházi útinformációk

Nyíregyháza területén a folyamatban lévő építési és felújítási munkálatok augusztus 5-én (kedden) az alábbiak szerint befolyásolják a jármű-, és gyalogosforgalmat:

Hétvégén befejeződött a Lajos utca aszfaltozása, megszűnt a forgalomkorlátozás.
 
Ugyancsak elkészült a Mák utca 160 méteres szakasza, a munkálatok előreláthatóan csütörtökön folytatódnak.
 
Augusztus 4-én (hétfő) padkarendezési munkák miatt lassabb haladásra kell számítani a Tulipán és Nefelejcs utcákon.
 
A Csősz utca Nyírszőlősi út felőli részén jelenleg padkarendezési munkálatokat végeznek.
 
A Csősz utca Kollégium utca felőli szakaszán, valamint a Vasút utcán folytatódnak a burkolást előkészítő munkálatok, valamennyi szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek.
 
A Krúdy Vigadó előtti parkolóban szegélypótlást végeznek és folyik a csapadékvízelvezető  rendszer rekonstrukciója.
 
Augusztus 5-én (kedd) forgalomkorlátozás mellett folytatódnak az előkészítő munkák a Vasút utcán, aknafedlapokat cserélnek a Szalonka utcán, szikkasztóárok épül az Ér utcán, valamint előkészítik a Csősz utca Kollégium utca felőli szakaszát a burkolásra.
 
Az aszfaltozást követő utómunkák miatt lassabb a haladás a Tulipán, a Nefelejcs, valamint az Ér utcákon.
 
 
 
A szennyvízberuházással érintett területeken zajló munkálatok az alábbiak szerint befolyásolják a járműforgalmat:
 
A Tünde utcán továbbra is ideiglenes útlezárás van érvényben.
 
A Móricz Zsigmond utcán sebességkorlátozásra kell számítani, valamint a felüljáró melletti útszakaszon (szervízút) félpályás korlátozás van érvényben. A területen lévő üzletekhez és telephelyekhez a behajtás nem akadályozott.
 
A Kórház utca-Fecske utca sarkán, illetve a Hímes utca- Fecske utca sarkán szintén ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben.
 
 
 
Épül-Szépül az Érkert
 
Ennek során az Érpataknál, a Toldi u. 56-66. előtt a gyalogos-, és a járműforgalom is korlátozott.
 
A felújítás ideje alatt nem lehet behajtani a Toldi u. 56-58 sz. előtt lévő és a Vécsey köz 27-29. szám közötti parkolókba.
 
 
 
Zajlik a belterületi utak fejlesztése
 
A Garibaldi utca felújítása alatt a forgalom biztonságos irányítása érdekében a déli oldali sávon lezárás, előzési tilalom és sebességkorlátozás van érvényben. Az utcában a kétirányú forgalom folyamatosan biztosított.
 
Valamennyi keresztező illetve csatlakozó utcára, valamint az ingatlanokra a be- és kihajtás biztosított.
A gyalogosforgalmat érintheti, hogy folyik a járda szegélyeinek építése az Ószőlő út és a Korányi F. utca közötti részen és megkezdődött a járda bontása a Garibaldi utca északi oldalán a "Coop Áruházi" behajtótól az Ószőlő utca irányába.
 
A Csaló köz északi oldalán zajlik járdaépítés, a déli oldalon a járda-, és útszegély bontása.
 
A Korányi F. út felől a Tamási Áron utcáig folyamatban van az útszegély építése, megkezdődött a Tamási Áron utcától a Honfoglalás utcáig tartó útszakasz útszegélyének a bontása is.  Ideiglenes forgalomelterelés mellett az úton a kétirányú közlekedés folyamatosan biztosított.
 
 
 
Folyamatban van a távfűtési rendszer gerincvezeték és hálózati felújítása. 
 
A felújítási munkálatok az Árpád utca 71. és 75. sz. közötti területen a gyalogos forgalmat és az autóparkoló egy részét érintik.
 
A Madách u. 12-26 sz. az autós forgalmat érinti, a Toldi utca és az Árpád utca közötti szakaszon csak célforgalom közlekedhet.
 
Az Ungvár sétány 22. sz. alatt az Arany János Gimnázium és Általános Iskola bel és külterületén a gyalogos forgalmat érinti.
 
A Hősök tere 9. szám előtt a Zöld Irodaháznál a taxiállomás parkolójában 4 autóparkoló résznek megfelelő területet érint.
 
A Síp utca teljes hosszában és az Október 23. tér Bethlen Gábor utca közötti területen a távhő gerincvezeték felújítása kapcsán:
 
A Síp utcában a gyalogos forgalmat érinti, részben az autós forgalmat is akadályozza.
 
A Kelet áruház előtti kereszteződésben az autós forgalom egy sávban elterelésre kerül.
 
A buszmegálló továbbra is az ideiglenesen áthelyezett helyszínen üzemel.
 
Az Északi körúton a távhő gerincvezeték felújítása során a munkálatok csak részben érintik a gyalogos forgalmat, mivel a bontási munkálatok nagyrészt az épületek előtti zöld területen zajlanak.
 
 
 
A Nyírségvíz Zrt. ideiglenes gerincvezeték kiépítésével megkezdte a Bocskai utcán található (Inczédy sor – Liszt Ferenc utca közötti szakaszon) társasházak ivóvízvezetékének rekonstrukcióját. A munkálatok első szakasza csak a belső „szervizutat” érinti.
 
 
 
Köszönjük a városlakók türelmét! Valamennyi útszakaszon kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy körültekintően közlekedjenek!