ÉFOÉSZ mint vendéglátogató

 Már 12. alkalommal szeptember 22.­én vendéglátogatók személyében a fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok, a Nyíregyházi Állatpark. Az ÉFOÉSZ, minden év szeptember hónapban egy meghatározott napon az „Ez a mi napunk” címmel egész napos látogatói a megyénkben működő nevezetes vadasparknak. 

A rendezvényt Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere nyitotta meg. Dr. Szabó Béláné az egyesület elnöke elmondta, hogy ez már szinte hagyomány minden év szeptemberében, hisz ez a kezdeményezés országosan is kiterjedő szerveződés, a fogyatékosok napja. A rendezvény „hírneve” az egész Tiszántúli térséget is már befedi. Mert annak ellenére, hogy Budapesten is ugyan ezen a napon tartják meg a fogyatékkal élők napját, de jönnek Szlovákiból, Romániából és Ukrajnából is.

A határon túli térségből érkezők nagyon kíváncsiak arra, hogy milyen látványosságot nyújt a nyíregyházi Vadaspark a fogyatékkal élőknek. Gajdos László igazgató megnyitóbeszédében elmondta, hogy az Állatpark soha nem zárkózik el a fogyatékkal élő személyek fogadásában. Örömmel lesznek vendégvárók jövőre is, mert újabb látványossága lesz a parknak.

 

  

 

A nyíregyházi Magdaléneum kerekesszékes tánccsoport szórakoztatta a vendégeket, kézműves csoportok segítettek a gipszöntésben, síró arcok megnevettetése volt arcfestés által, az izmok megmozgatása torna által és aki megéhezett az tízórait is kapott. Az Állatpark egy találkozási pont,­ a szülők elmondása alapján­, mert a rég nem látott barát is ezen a napon itt lesz.

Köszönet érte minden anyagi és lelki támogatóknak!

 

Hajzer Andy