Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Ismét Fesztivál az állatokért Nyíregyházán

2014-ben is elérkezett az idő, hogy a kutya tartók ismét egy állati jó napot töltsenek együtt kedvenceikkel a Bujtosi Városligetben a Fesztivál az állatokért rendezvényünkön!

 

 

A már hagyományosnak számító Állati felvonulás 10 órától indul a Korzó Bevásárló központ parkolójától. 9:30 perctől várjuk a gyülekező két és négylábúakat egyaránt.
 
Ezt követően a Bujtosi tónál kezdődnek a programok, ahol alapengedelmességi, őrző-védő, agility kutyás bemutatók színesítik a napot. Vérpezsdítő táncosok gondoskodnak a vidám hangulatról.
Bár a kutyusok lesznek a nap főszereplői, de egzotikus állatokkal valamint a lovas "suttogó" módszerrel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
 
Nem maradhat el idén sem a keverék kutyák szépségversenye, legyen az kicsi, közepes, vagy nagy testű, fiatal, vagy öreg eb, várjuk a nevezésüket.
 
És hogy senki ne menjen üres kézzel haza, a Tombolasorsoláson értékes nyeremények találnak gazdára.
 
 
 
A Purple Puppy kutyakozmetika jóvoltából egész napos kutyakozmetikai tanácsadás várja a közönséget, valamint állatorvosi-állatvédelmi szaktanácsadást is tartunk. A gyerekeknek pedig szabadtéri játékokkal, állatvédelmi kvízzel szerzünk felejthetetlen pillanatokat! Kedvenceiket egyedi ajándék-tárgyakkal lephetik meg a gazdik, hiszen az Állatbarát Alapítvány és a Bol-Dog.hu webáruház ajándéktárgyai is megvásárolhatóak.
 
A Fesztiválra kilátogatók  kipróbálhatják őseink életmódját is, hiszen körbejárhatják a Ligetet  a felvonulást felvezető lovas kocsin és lovakon , sőt a legbátrabbak az íjászat  fortélyait is megtanulhatják.
 
Természetesen az Alapítvány négylábú kedvencei is képviseltetik magukat. A területet ellepik azok az örökbe fogadható kutyák, akik már nagyon várják, hogy az álom gazdi rájuk találjon.
 
Kérjük, hogy a saját kutyával kilátogatók hozzák magukkal az eb oltási könyvét.
 
Íme a részéletes program:
 
9.30 – 10.00 Gyülekező a Felvonuláshoz ( Korzó Üzletház mögött)
 
10.00 – 10.30 Állatos felvonulás
 
10.30 – 10.45 Táncos bemutató az Y2K jóvoltából
 
10.50 – 11.20 Agility kutyás bemutató a MEOE kutyavezetői és kedvenceik előadásában
 
10.25 – 11.50 Kisállat bemutató az Állatibemutató.hu tolmácsolásában
 
12.00 – 12.30 „Suttogó” lovasbemutató Dr. Egyed Anna jóvoltából
 
12.35 – 13.00 Örző-védő kutyás bemutató a MEOE közreműködésével
 
13.05 – 14.05 Keverék kutyák szépségversenye 3 kategóriában
 
14.05 – 15.00 Tombolasorsolás
 
 
 
A rendezvény sikeréhez hozzájárulnak: Kurc Bt., Diego Áruház Nyíregyháza, Farkas Attila vállalkozó, Vella Pékség, Galéria Függönyszaküzlet, Kis B. Ker Kft., Belvárosi Optika, TESCO áruház, Retro Rádió, MEOE Nyíregyházi Szervezete, Y2K tánccsoportja, Purple Puppy Kutyakozmetika, Állatibemutató.hu., a Bol-Dog.hu Webáruház és a rengeteg segítőnk, önkéntesünk.  Köszönjük!

Main menu

story | by Dr. Radut