Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Ismét Fesztivál az állatokért Nyíregyházán

2014-ben is elérkezett az idő, hogy a kutya tartók ismét egy állati jó napot töltsenek együtt kedvenceikkel a Bujtosi Városligetben a Fesztivál az állatokért rendezvényünkön!

 

 

A már hagyományosnak számító Állati felvonulás 10 órától indul a Korzó Bevásárló központ parkolójától. 9:30 perctől várjuk a gyülekező két és négylábúakat egyaránt.
 
Ezt követően a Bujtosi tónál kezdődnek a programok, ahol alapengedelmességi, őrző-védő, agility kutyás bemutatók színesítik a napot. Vérpezsdítő táncosok gondoskodnak a vidám hangulatról.
Bár a kutyusok lesznek a nap főszereplői, de egzotikus állatokkal valamint a lovas "suttogó" módszerrel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
 
Nem maradhat el idén sem a keverék kutyák szépségversenye, legyen az kicsi, közepes, vagy nagy testű, fiatal, vagy öreg eb, várjuk a nevezésüket.
 
És hogy senki ne menjen üres kézzel haza, a Tombolasorsoláson értékes nyeremények találnak gazdára.
 
 
 
A Purple Puppy kutyakozmetika jóvoltából egész napos kutyakozmetikai tanácsadás várja a közönséget, valamint állatorvosi-állatvédelmi szaktanácsadást is tartunk. A gyerekeknek pedig szabadtéri játékokkal, állatvédelmi kvízzel szerzünk felejthetetlen pillanatokat! Kedvenceiket egyedi ajándék-tárgyakkal lephetik meg a gazdik, hiszen az Állatbarát Alapítvány és a Bol-Dog.hu webáruház ajándéktárgyai is megvásárolhatóak.
 
A Fesztiválra kilátogatók  kipróbálhatják őseink életmódját is, hiszen körbejárhatják a Ligetet  a felvonulást felvezető lovas kocsin és lovakon , sőt a legbátrabbak az íjászat  fortélyait is megtanulhatják.
 
Természetesen az Alapítvány négylábú kedvencei is képviseltetik magukat. A területet ellepik azok az örökbe fogadható kutyák, akik már nagyon várják, hogy az álom gazdi rájuk találjon.
 
Kérjük, hogy a saját kutyával kilátogatók hozzák magukkal az eb oltási könyvét.
 
Íme a részéletes program:
 
9.30 – 10.00 Gyülekező a Felvonuláshoz ( Korzó Üzletház mögött)
 
10.00 – 10.30 Állatos felvonulás
 
10.30 – 10.45 Táncos bemutató az Y2K jóvoltából
 
10.50 – 11.20 Agility kutyás bemutató a MEOE kutyavezetői és kedvenceik előadásában
 
10.25 – 11.50 Kisállat bemutató az Állatibemutató.hu tolmácsolásában
 
12.00 – 12.30 „Suttogó” lovasbemutató Dr. Egyed Anna jóvoltából
 
12.35 – 13.00 Örző-védő kutyás bemutató a MEOE közreműködésével
 
13.05 – 14.05 Keverék kutyák szépségversenye 3 kategóriában
 
14.05 – 15.00 Tombolasorsolás
 
 
 
A rendezvény sikeréhez hozzájárulnak: Kurc Bt., Diego Áruház Nyíregyháza, Farkas Attila vállalkozó, Vella Pékség, Galéria Függönyszaküzlet, Kis B. Ker Kft., Belvárosi Optika, TESCO áruház, Retro Rádió, MEOE Nyíregyházi Szervezete, Y2K tánccsoportja, Purple Puppy Kutyakozmetika, Állatibemutató.hu., a Bol-Dog.hu Webáruház és a rengeteg segítőnk, önkéntesünk.  Köszönjük!

Main menu

story | by Dr. Radut