Közvilágítás fejlesztés Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere jelentette be, hogy 2014-ben 57 utcában valósul meg a közvilágítás fejlesztése a megyeszékhelyen.
 
2013-ban 20 utcában bruttó 34 millió Ft-ból valósult meg a közvilágítás fejlesztése Nyíregyházán. A munkálatok akkor is elsősorban olyan lakóutakat érintettek, melyeken korábban egyáltalán nem, vagy elégtelenül működött a szolgáltatás.
 
Az önkormányzat tovább folytatja a megkezdett munkát, az idei évben 57 helyszínen valósul meg a közvilágítás korszerűsítése Nyíregyházán. A munkálatok szinte minden városrészt – elsősorban külterületeket - érintenek (Kertváros, Sóstó, Császárszállás, Örökösföld, Nyírszőlős, Oros, Rozsrétszőlő, Felsősima, Mandabokor stb.)
 
37 helyszínen lámpatestek felszerelésével a szolgáltatás bővítése valósul meg, 20 utcában hálózatot építenek, illetve bővítenek, és öt olyan terület is bekerült a fejlesztésbe, ahol korábban egyáltalán nem volt világítás (Homok u., Arató u., Hamvas u., Nyírség köz., Westsik Vilmos utcából nyíló név nélküli, helyrajzi számmal ellátott utca).
 
A munkálatok július végén kezdődtek el, és 42 helyszínen már be is fejeződtek. Eddig 1380 méter hosszú nyomvonalon épült hálózat, 15 oszlopot állítottak és 91 lámpatestet szereltek fel.
 
Borbányán 7 utcában
 
Nyírszőlősön 5 utcában
 
Oroson 4 utcában
 
Nagyszálláson, a Kertvárosban és Kistelekiszőlőben 3-3 utcában
 
Sóstófürdőn, Felsőpázsiton,Császárszálláson, Rozsrétszőlőn és Felsősimán 2-2 utcában
 
Sóstóhegyen, Mandabokorban, Szabadságbokorban és Vargabokorban 1-1  utcában készült el a közvilágítás bővítése.
 
A fejlesztés előreláthatóan szeptemberben 3,4 km hosszú nyomvonalon, 62 oszlop felállításával, és 136 lámpatest felszerelésével fejeződik be.
 
A fejlesztés bruttó 44,5 millió forintba kerül.