A méhekért kampányolt a Nyíregyházi Állatpark a Greenpeace Magyarországgal közösen!

Különleges programokkal várta vendégeit a Nyíregyházi Állatpark szeptember 20-án szombaton. Ezen a napon minden a méhekről szólt.
 
A legtöbb emberben a szorgos, hasznos kis rovarokhoz csak a mézet társítják, holott a méhek jelentősége óriási, minden harmadik falat étel nekik köszönhető!
 
 Egyetlen méhcsalád 300 millió virág beporzására képes minden egyes napon. Csak Európában 4000 zöldségféle léte függ tőlük.
Az elmúlt öt évben méhek milliói tűntek el a Föld színéről. Ha ezek a kis állatok radikális fogyása tovább folytatódik, az a bolygó élővilágára, így az emberiségre is hatással lesz: az általunk elfogyasztott élelmiszerek több mint harmada a méhek beporzásától függ.
 
A program keretében  a Greenpeace egy látványos, nagyméretű méhmenedéket adott át a Nyíregyházi Állatparknak, mely méheknek és más beporzó, illetve hasznos rovaroknak biztosít majd otthont. A menedék felállításával a későbbiekben az ide látogatók közelről is megfigyelhetik és megismerhetik majd a hasznos rovarok életmódját.
 
 
 
A méhmenedék bemutatása mellett méhészeti bemutatóban, ingyenes mézkóstolásban is részt vehettek az érdeklődők.  A Greenpeace sátorban pedig méhekkel kapcsolatos játékos feladatok, kézműves foglalkozások,kitűző készítő, fotóparaván és életnagyságú méh jelmezes aktivisták várták a látogatókat.