Nyíregyháza a SzeptEmberFeszten

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. népszerűsítette Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai kincseit Budapesten a Népligetben nagy sikerrel megrendezett SzeptEmberFeszten.

A 2000 óta megrendezett fesztivál célja, hogy a fővárosban is legyen egy olyan családi rendezvény, ahol egyszerre van jelen a hagyományos magyar gasztronómia, a kultúra és a szórakozás. Az egyre népszerűbb rendezvénynek több mint 100.000 látogatója volt.

 
Nyíregyháza sátrában kiadványokkal és konkrét csomagajánlatokkal várták az érdeklődőket, valamint lehetőség nyílt egy attraktív fotófalnál történő fotózásra is. A játékos kedvű látogatók számára nyereményjáték lett meghirdetve. A kvízt helyesen kitöltők között a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőket sorsoltak ki az Aquarius Élmény-és Parkfürdőbe. 
 
Presser Gábor a Magyar Dal Napja létrehozója itt mutatta be a nagyközönségnek az eddig "Magyar Dal Fővárosa" címet elnyerő városokat, köztük Nyíregyházát. A nagyszínpadon a várost képviselve fergeteges koncertet adott főműsoridőben egy tehetséges zenekar, a Karmapirin Szakos Andrea és Papp Szabi közreműködésével. A SzeptEmber Feszt nagyszínpadán időrendi sorrendben az egykori Magyar Dal Fővárosok - köztük Nyíregyháza is- átadták egymásnak a nemzeti színű violinkulcsot, amellyel a Magyar Dal Napja 2014. rendezvénysorozat hivatalosan útjára indult.
 
A rendezvényen a Magyar Dal Fővárosa címet viselő városok vezetőit is várták, Nyíregyházát Dr. Kovács Ferenc polgármester képviselte.