Nyíregyházi útinformációk hétfőn

Nyíregyháza területén a folyamatban lévő építési és felújítási munkálatok szeptember 15-én (hétfőn) az alábbiak szerint befolyásolják a járműforgalmat:
 
 
Az önkormányzati útfelújítási program részeként utómunkálatok zajlanak, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani a Vasút és Madách utcákon. A Játék, Kert, Számadó és Szántó-Kovács János utcákat ezen a napon előkészítik az aszfaltozásra.
 
Befejeződik a Csősz utca és az Izabella köz építése, ezeken a szakaszokon megszűnik a forgalomkorlátozás.
 
Az érkerti építési munkálatok kapcsán forgalomkorlátozással érintett területek:
 
A Toldi utca - Érpataki főfolyás mindkét oldalán (Toldi u. 56-66.) a gyalogosforgalom korlátozott, az Érpataki főfolyás mentén a Toldi u. 56-66. számig a gyalogos és autóforgalom is korlátozott.
 
A Toldi u. 56-58 sz. előtt lévő és Vécsey köz 27-29. szám között lévő parkolók a felújítási, építés munkák továbbra is el vannak zárva az autóforgalom elől.
 
A "Nyíregyháza Önkormányzati tulajdonú belterületi útjainak fejlesztése" megnevezésű pályázat megvalósítása a tervezett ütemben halad.
 
Pénteken megkezdődött a Garibaldi utca aszfaltozása - az időjárás függvényében haladnak a munkálatok a Korányi F. utca felől az Ószőlő utcai kereszteződésig. Félpályás útlezárásra lehet számítani. A forgalmat tárcsás jelzőőrök irányítják. Időszakos kihajtási tilalomra is lehet számítani a csatlakozó utcákról a Garibaldi utca irányába.
 
Még folyamatban van az Ifjúság utca és a Sóstói út közötti részen a járda aszfaltozása, a többi szakaszon már elkészültek a járdák.
 
 
A Csaló köz teljes szakaszán elkészült az útszegély, a fedlapok szintbe helyezése megtörtént.
Az időjárás függvényében folytatódhat tovább az útpálya aszfaltozása.
 
Az aszfaltozás idején félpályás útlezárásra kell számítani, a forgalmat itt is tárcsás jelzőőrök irányítják majd. Az aszfalt hőmérsékletének megfelelő értékre csökkenéséig, időszakosan a csatlakozó utcákról behajtási tilalom lehet érvényben.
 
A Csaló köz - Ószőlő utca csomópont építése folyamatban van, az út és a járda szegélyezése elkészült, az útcsatlakozás új geometriája ki lett alakítva.
 
 
A Nyírségvíz Zrt. bekötővezeték rekonstrukciót tervez a Derkovits utca egy szakaszán.  Ezért a Derkovits utca - Bártfa és Dugonics utca közötti szakaszon szeptember 16-ától, az időjárási viszonyoktól függően előreláthatólag szeptember 26-áig lassabb haladással kell számolniuk az autóvezetőknek.
 
 
Köszönjük a városlakók türelmét! Kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy valamennyi érintett útszakaszon körültekintően közlekedjenek!