Sikeresen pályázott a Bárczi Gusztáv Általános Iskola

Sikeresen pályázott a Bárczi Gusztáv Általános IskolaLezárult a nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által lebonyolított pályázat ismertetése. 

A pályázat kiírója és lebonyolítója az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő volt. 

A „Zene-Bona” tehetséggondozó műhely a pályázat adta műhelymunka során nemcsak a szakmai  munkában, de a tanulók érzelmi, értelmi nevelése, fejlesztése terén is megvalósította célkitűzését.
A tanulók lelkesen látogatták a heti egy órás programot, ahol főleg egyszólamú, könnyű kétszólamú, kánonban is előadható dalok alkották a repertoárt. Az összeállított dalcsokrok – a zongorakísérettel megszólaltatott ismert dallamok -, igen nagy tetszést arattak, lelkesen odaadóan és figyelmesen énekelték azokat.
 
  
 
Az énekkari munka betetőzését a szereplés adta, ami sikerélménnyel töltötte el a tanulókat, de a közönség fergeteges tapsa is önbizalmat adott számukra. Az együtt éneklés az egymásra figyelést, egymás segítését, de a megértő kommunikációt is nagymértékben segítette.
  
 
Hajzer Andy