Különleges színváltozatú futómadarak keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban!

nandu A Nyíregyházi Állatpark 3 fős tenyész csapata egyre sikeresebb, hiszen tavaly csupán 1 fióka kelt ki, idén viszont 4 jött a világra. Az 50-60 napig történő keltetést idén keltető gépre bízták a park szakemberei, mert bár a nandu kakas igen gondosan kotlott hatalmas vajszín tojásain, a nagy tavaszi esőzések szétmosták a fészket.

Az apró fiókák rekord gyorsasággal növekednek, most félévesen is már közel 1 méteresek.

A nyolc állat együtt él egy hatalmas füves területen, így kedvükre csipegethetnek.

A Dél-Amerika pampa vidékekein élő madarat, nem csak a húsa, tolla miatt kedvelik a helyi lakosok, de mivel megeszi a bogáncshoz hasonló gyomnövényeket nagy segítséget nyújt a birkatenyésztő farmereknek, hiszen nem kell bajlódniuk az összekuszálódott birka gyapjú miatt.

 

 

nandu

A faj eredeti színezete szürke, de kitenyésztették a fehér színváltozatát is, s ez utóbbi tollruhájú madarak élnek a SóstóZooban, melyek különösen a násztánc idején igen impozáns jelenségek.

Megjelenésük hasonló a strucchoz, de annál kisebb termetűek, mindössze 150 centiméter magasak és 25kg súlyúak. Futómadárként elcsökevényesedtek szárnyaik, így röpképtelenek, ám erőteljes lábaikon gyorsan tudnak futni, sebességük elérheti a 60km/h is.