Téli gépszemle a NYÍRVV-nél

Téli gépszemlét tartott a NYÍRVV Nonprofit Kft. A téli hószolgálat során összesen 17 munkagép és 17 gépjármű áll a társaság rendelkezésére.

-5 db nagyteljesítményű sózó-toló gépet készített fel a NYÍRVV, melyek folyékony sóoldat kiszórására is alkalmasak- ezek a gépek takarítják a városi tömegközlekedési útvonalakat és az aszfaltozott utakat
-3 db MTZ-82-es traktor gondoskodik a kerékpárutak, parkolók és bokortanyák bekötőútjainak tisztításáról.
-2 db homlokrakodó, és 1 db gréder a hóátfúvások megszűntetésénél, és a síktalanító anyagok rakodásánál használhatók.
- 6 db kommunális kisgép és toló-szóró járdatraktor: a belvárosi járdák, sétautak, térburkolatok hótolási feladatát látják el.
 -Kézi hóeltakarításhoz 13 db kisteherautó áll rendelkezésre.
 -1 db kisteherautó, a hóteher alatt leszakadó ágak, kidőlt fák eltávolítását, veszélyhelyzetek megszüntetését, illetve a sótárolók feltöltésének feladatát látja el.
 -2 db terepjáró a koordináció végzéséhez, és 1 db kisbusz a kézi munkaerő szállításához áll rendelkezésre.
 
A NYÍRVV Nonprofit Kft. a téli síktalanítás során Nyíregyháza önkormányzati útjait, a Nagykörúton belüli szakaszokat, illetve a körúton kívül az összekötő utakat és kerékpárutakat takarítja.
 
Az idei évben a társaság közel 20 millió forint értékben vásárolt síktalanító anyagot, így jelenleg  1000 tonna só, 300 tonna fűrészporos sókeverék, 50 tonna folyami homok, és 10 tonna –a díszburkolatokon, illetve a zöldfelületeken átvezető sétányokon használt- környezetkímélő anyag áll rendelkezésre.
A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában közel 80 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatott munkavállalók vesznek részt.