Startol a FITT NYÍREGYHÁZA! - Nyíregyháza város egészségnevelő programja

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat mozgásformáit egy komplex, egészségtudatos életmódra nevelő programmal egészítette ki.
 
Márciustól a szervezők a város támogatásával elindították a „Fitt Nyíregyháza!” programot.
 
A „Fitt Nyíregyháza!” célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életmód fontosságára és segítséget nyújtson abban, hogy a rendszeres testmozgás mellett mi mindent tehetünk az egészségünkért.
 
A program keretében szakemberek kapcsolódnak be a három leglátogatottabb Mozdulj Nyíregyháza! mozgásprogramba és március első heteiben a hétfői gerinctorna, a szerdai zumba és a szombati jógafoglalkozások előtt ingyenes egészségügyi-, valamint mozgással összefüggő fizikális állapotfelmérést biztosítanak az érdeklődők számára.
 
A programhoz való csatlakozás önkéntes és ingyenes. Minden résztvevő kap egy regisztrációs kártyát, amire felvezetik az elvégzett szűrések eredményeit. Mérnek magasságot, testsúlyt (ez alapján kiszámítják a BMI = testtömeg indexet), vérnyomást, pulzust és vitálkapacitást. Fizikális állapotfelmérés keretében tesztelik a hajlékonyságot (előre és hátra), az erőt (alsó végtag, hasizom és hátizom) és az egyensúlyt.
 
Ezt követően érdemes figyelni a Nyíregyházi Televízió adásait és a Nyíregyházi Napló oldalait, hiszen nyolc héten át szakemberek adnak tanácsot, hogyan lehet minél egészségtudatosabban élni.
 
Akik megfogadják a tanácsokat, minden nap apró lépéseket tehetnek egészségük megőrzéséért, és pár hónap alatt pozitív változásokat érhetnek el. Május végén a szakemberek újra „megmérik” a program résztvevőit és remélhetően az adatok bizonyítják majd, hogy a rendszeres mozgás mellett az életmódbeli változás pozitív hatással van a test-lelki egészségükre is.
 
Szakemberek véleménye alapján várható, hogy aki aktívan részt vesz a nyárig tartó programban, az nemcsak fizikai, hanem a pszichés eredményeit is meg fogja tapasztalni a Fitt Nyíregyházának! köszönhetően.
 
Mérésekre az alábbi helyszíneken és időpontokban még lehet jelentkezni:
 
 
2015. március 14-e szombat 8.00-9.00 között Zrínyi Ilona Gimnázium
 
2015. március 11-e és 18-a szerda 17.00-18.00 között BUSZACSA
 
Az önkormányzat és a szervezők e programon keresztül is szeretnék tudatosítani a városlakókban, hogy milyen fontos az egészségünk megőrzése. De az egyének szerepvállalása is nélkülözhetetlen, közösen tudjuk elérni, hogy Egészséges Város lehessünk.  
 
Várjuk a programba újonnan csatlakozókat is! Tegyünk együtt az egészségért!