LeszFeszt fesztivál Kisvárdán

LeszFeszt fesztivál Kisvárdán Hogyan találkozik az extrémsport a zenével? Megtudhatod, ha eljössz július 10-11-én Kisvárdára, ahol elsőként rendezik meg ezt a rendhagyó fesztivált. Két nap, 3 színpad, közel 20 fellépő, nemzetközi DirtCastle extrém mountain bike verseny - a bringás sportok egyik leglátványosabbika, freestyle foci, focikupa, önfeledt futballkarnevál, streetfighter motorosok és nagyszerű hangulat.

Extrém. A szó jelentése rendkívüli, szélsőséges. Ha mellétesszük a mountain bike szót, aminek hegyikerékpár a jelentése, még mindig csak kérdéseid vannak, hogyan illik összes ez a kettő? Főleg ha bekerül a képbe a dirtjump kifejezés, ami összeköti őket, akkor már végképp elveszíted a fonalat.

Viszont ha eljössz a DirtCaste versenyre és a leesett álladat sikerül visszatenni a helyére, akkor áll össze az agyadban a kép, hogy valójában tényleg rendkívüli, amit ezek a srácok a bringájukkal művelnek! És, hogy mitől ez a biciklis sportok egyik legextrémebbike? Attól, hogy komoly tudás és nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy az ember elinduljon egy 8 méter magas rámpáról és kb. 30-40 km-es sebességgel 4 méter magasból nekirugaszkodva repüljön 8 métert és közben szaltózva, biztonságosan földet érjen.

Innen lentről egyszerűnek tűnik a képlet és olyan mintha a legtermészetesebb volna egy-egy trükk végrehajtása, viszont évek munkája, rengeteg gyakorlás és sérülés van a gyakorlatok mögött. 

LeszFeszt fesztivál KisvárdánHazánkban elsőként épül direkt erre a versenyre, egy speciális pálya, ami magába foglalja majd Várat és a szomszédos vár-tavat is. Igen a vár-tavat is, hiszen a srácok, ha letudták az első akadályt és a várfalról sikerült épségben földet érniük, akkor újabb kihívásként a tóba benyúló stégről kell átugraniuk a tavat. Ha ezen is túl vannak, akkor még mindig vár rájuk kettő ugrató és érkező a szigeten. Elég nagy nehézségi szintű a pálya, éppen ezért a verseny meghívásos. A mezőny nemzetközi, várunk versenyzőket Németországból, Svájcból, Lengyelországból, Ausztriából, Csehországból, Oroszországból és Spanyolországból, érdeklődtek már a verseny iránt a tengeren túlról is, de nem hiányozhat majd a sportág hazai krémje sem.

Nappal foci, este buli! Nevezz a barátaiddal a L.E.S.Z. Feszt Focikupára! A kupa keretében kispályás, 2 korosztályos, U 21-es és felnőtt mérkőzések zajlanak majd, nevezni pedig július 1-ig lehet. A futball is kap egy kis extrémitást, mivel a kupával párhuzamosan freestyle focistákat is láthatsz majd. A lóerők szerelmesei szintén találnak programot maguknak, streetfighter motorosok és izomautók formájában.

A három színpad egyikén biztos, hogy megtalálod a kedvenc zenekarodat, csak néhány név: Ákos, Wellhello, Beatrice, Supernem, Kelemen kabátban, Anna and the Barbies, Majka&Curtis, Hobo, Grimus, MysticalPlants, Franklin Mods, Kardos- Horváth János, Vodku, Karmapirin, Southern Comfort, Radar. Party sátor reggelig, a lemezjátszóknál: Danny D, Pierre Maddox és Don Vasco. Ha pedig a sport, a látnivalók, és bulizás után egy kis pihenésre vágysz, csobbanj egyet a Várfürdőben, ahol több medence vár, vagy élvezd a kisvárdai gyógyvíz jótékony hatásait. Szállásról a Várfürdő campingje gondoskodik majd.