Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Nyugalom, nem került ismét "rácsok" közé az ország legismertebb vizslája, csak a nála szerencsétlenebb sorsú társainak szeretett volna segíteni.

 

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a celEB vizsla és kétlábúja, Magos Judit országos kezdeményezést indított DeMényista Mentorklub néven, amelynek célja havonta egy rászoruló, kóbor eb vagy macska támogatása gazdikeresésben, gyógyulásban, élelmiszerre való gyűjtésben. Ez a nagyszerű, jótékonysági kezdeményezés június hónapban a nyíregyházi árva kutyákat és cicákat célozta meg. Elkelt a segítség hiszen soha nem látott kutyakölyök-dömping, számos sérült kutya és sok-sok alom apró bársonytappancsú cica költözött az Állatotthonba ebben a hónapban!

"A MentorClub tagjai tárgyi és anyagi támogatással segítették lakóinkat, több százan drukkolták végig egy-egy kis sérültünk műtétét, kezelését, sőt Garfield cica és Peti kutya az ő segítségükkel szerető gazdira is talált!"- tájékoztatta portálunkat Raska Andrea.

 

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyre látogatott

 

2015. július 04-én az Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza, Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonába látogatott el Demény, kétlábújával Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel. Demény gazdija személyesen ismerkedett meg a menhely kis kedvenceivel. Judit szerelembe is esett nem egyszer, így  néhányuk örökbefogadásáról még Demény is alig bírta "leugatni".

 

Demény, a kötsög, Állatbarát Alapítvány

 

Demény, kétlábújával, Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel jött az Állatbarát Alapítványhoz

 

Természetesen a Dementorok nem jöttek üres kézzel! "A MentorClub által összegyűjtött adományokkal lepték meg kutyáinkat, cicáinkat. Rengeteg - számunkra kincset érő - dolgot kaptunk, gyógyszereket, kötszereket, pórázakat, ruhanemüt, kutya- és cicatápokat, étrendkiegészítőket...Pillanatok alatt megtelt a fillagória a sok-sok ajándékkal.Nagyon hálásak vagyunk a Deményistáknak, hogy anyagi- és tárgyi adományokkal segítették Állatotthonunk rászoruló lakóit!!!!! Egy önzetlen, példaértékű kezDeményezés, hihetetlen összefogás és csapatmunka mintegy 200 szomorú sorsú kis állat életét tette szebbé ebben a hónapban! Hajrá Dementorok! Száz meg száz árva négylábú vár rátok!" - tette hozzá a menhely képviselője.

 

Demény a sok-sok tárgyi adománnyal és június hónap dementoráltjával, Bobi kutyával

 

 

A tárgyi adományokon túl egész júniusban 620 ezer Forintot gyűjtöttek össze a menhelynek, amelyből az alapítvány az alábbiakat tudta megvenni:

 

Bobi kutya

Kenneljének felújítása: kb. 150.000 Ft anyagköltség
(és 2 másik öreg szobatársáé) 0 Ft munkadíj ( egy kedves vállalkozó támogatása)

Táplálék-kiegészítők: 5.000 Ft Energy Skelevet 
7.000 Ft Energy Regavet
16.000 Ft Happy Dog ArthroFit granulátum

Alfi kutya

Injekció kúra 0 Ft ( 6 hónapig) német támogatással 
Antibiotikum kúra 42.000 Ft ( 6 hónapig ) - ha elutazik, akkor ez nyilván csökken

Peti kutya

Műtét 60.000 Ft
Táplálék-kiegészítő: 16.000 Ft Happy Dog ArthroFit
Utókezelés( gyógyszerek, inj.) : 15.000 Ft
Kiskocsi 55.000 Ft

Kölyök kutyák

Vakcinák 205.000 Ft ( 75 db-t már megvettünk, elhasználtunk, 62 db kell még a jelenleg benn lévő kutyáknak, ebben benne van a tű, fecskendő, oltási könyv, állatorvosi díj költsége)
Száraztáp 26.000 Ft 30 kg Royal Canin mini stater
Giardia kezelés 55.000 Ft 5 liter Panacur suspensio
8.000 Ft 1 liter Trisulmix

Csöpi cica: 
Purevax vakcina 4.000 Ft 
Injekció a szőratkára 3x 3.000 Ft
Injekció szemgyulladásra 3x 3.000 Ft

 

Main menu

story | by Dr. Radut