Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.

Piacok húsvéti nyitva tartása és parkolási rend Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy a Búza téri Piaccsarnok, valamint az Örökösföldi piac március 30-án (péntek) és 31-én (szombat) nyitva tart, április 1-én ( vasárnap) és 2-án (hétfő) ZÁRVA lesz.
 


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Nyugalom, nem került ismét "rácsok" közé az ország legismertebb vizslája, csak a nála szerencsétlenebb sorsú társainak szeretett volna segíteni.

 

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a celEB vizsla és kétlábúja, Magos Judit országos kezdeményezést indított DeMényista Mentorklub néven, amelynek célja havonta egy rászoruló, kóbor eb vagy macska támogatása gazdikeresésben, gyógyulásban, élelmiszerre való gyűjtésben. Ez a nagyszerű, jótékonysági kezdeményezés június hónapban a nyíregyházi árva kutyákat és cicákat célozta meg. Elkelt a segítség hiszen soha nem látott kutyakölyök-dömping, számos sérült kutya és sok-sok alom apró bársonytappancsú cica költözött az Állatotthonba ebben a hónapban!

"A MentorClub tagjai tárgyi és anyagi támogatással segítették lakóinkat, több százan drukkolták végig egy-egy kis sérültünk műtétét, kezelését, sőt Garfield cica és Peti kutya az ő segítségükkel szerető gazdira is talált!"- tájékoztatta portálunkat Raska Andrea.

 

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyre látogatott

 

2015. július 04-én az Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza, Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonába látogatott el Demény, kétlábújával Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel. Demény gazdija személyesen ismerkedett meg a menhely kis kedvenceivel. Judit szerelembe is esett nem egyszer, így  néhányuk örökbefogadásáról még Demény is alig bírta "leugatni".

 

Demény, a kötsög, Állatbarát Alapítvány

 

Demény, kétlábújával, Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel jött az Állatbarát Alapítványhoz

 

Természetesen a Dementorok nem jöttek üres kézzel! "A MentorClub által összegyűjtött adományokkal lepték meg kutyáinkat, cicáinkat. Rengeteg - számunkra kincset érő - dolgot kaptunk, gyógyszereket, kötszereket, pórázakat, ruhanemüt, kutya- és cicatápokat, étrendkiegészítőket...Pillanatok alatt megtelt a fillagória a sok-sok ajándékkal.Nagyon hálásak vagyunk a Deményistáknak, hogy anyagi- és tárgyi adományokkal segítették Állatotthonunk rászoruló lakóit!!!!! Egy önzetlen, példaértékű kezDeményezés, hihetetlen összefogás és csapatmunka mintegy 200 szomorú sorsú kis állat életét tette szebbé ebben a hónapban! Hajrá Dementorok! Száz meg száz árva négylábú vár rátok!" - tette hozzá a menhely képviselője.

 

Demény a sok-sok tárgyi adománnyal és június hónap dementoráltjával, Bobi kutyával

 

 

A tárgyi adományokon túl egész júniusban 620 ezer Forintot gyűjtöttek össze a menhelynek, amelyből az alapítvány az alábbiakat tudta megvenni:

 

Bobi kutya

Kenneljének felújítása: kb. 150.000 Ft anyagköltség
(és 2 másik öreg szobatársáé) 0 Ft munkadíj ( egy kedves vállalkozó támogatása)

Táplálék-kiegészítők: 5.000 Ft Energy Skelevet 
7.000 Ft Energy Regavet
16.000 Ft Happy Dog ArthroFit granulátum

Alfi kutya

Injekció kúra 0 Ft ( 6 hónapig) német támogatással 
Antibiotikum kúra 42.000 Ft ( 6 hónapig ) - ha elutazik, akkor ez nyilván csökken

Peti kutya

Műtét 60.000 Ft
Táplálék-kiegészítő: 16.000 Ft Happy Dog ArthroFit
Utókezelés( gyógyszerek, inj.) : 15.000 Ft
Kiskocsi 55.000 Ft

Kölyök kutyák

Vakcinák 205.000 Ft ( 75 db-t már megvettünk, elhasználtunk, 62 db kell még a jelenleg benn lévő kutyáknak, ebben benne van a tű, fecskendő, oltási könyv, állatorvosi díj költsége)
Száraztáp 26.000 Ft 30 kg Royal Canin mini stater
Giardia kezelés 55.000 Ft 5 liter Panacur suspensio
8.000 Ft 1 liter Trisulmix

Csöpi cica: 
Purevax vakcina 4.000 Ft 
Injekció a szőratkára 3x 3.000 Ft
Injekció szemgyulladásra 3x 3.000 Ft

 

Main menu

story | by Dr. Radut