Újabb állatkerti szenzáció Nyíregyházán - fóka bébi született a vendégek szeme láttára

 Újabb állatkerti szenzáció Nyíregyházán - fóka bébi született a vendégek szeme láttáraA Nyíregyházi Állatparkban egyszerre két fóka mama is a vendégek előtt hozta világra csemetéjét. Sajnos azonban az egyik kis fóka nem bizonyult életképesnek, viszont Böbe akinek már 4 évvel ezelőtt is született kisfókája Nyíregyházán egészséges utódnak adott életet.

A kisfókák születését a közönség is láthatta, hiszen tegnap kellemes nyári délutánon a  vízparton zajlott le a nem mindennapi esemény, amit számos vendég is megörökített mobiltelefonnal. A születésről készült felvételek az Állatpark honlapján is megtalálhatók.

A fóka mama 10.5 hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit s az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli.

Bár a fókák sok mindenben alkalmazkodtak a vízi életmódhoz-hiszen testük áramvonalas, orrnyílásaik zárhatók, végtagjaik pedig úszókká módosultak-, elléskor mégis a partra kell jönniük. Böbe a 15 éves fókahölgy  a medence partján hozta világra kicsinyét.

 

 

A 8 kg-os, 60 cm hosszú  borjú jól van,  és anyjával és 4 éves testvérével Barackkal él közös medencében.

 
Újabb állatkerti szenzáció Nyíregyházán - fóka bébi született a vendégek szeme láttára
Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben honos állat testét a vizek alacsony hőmérsékletétől vastag bőr alatti zsírrétege védi meg. Bár mechanikai védelmet és tápanyagraktárt is jelent az állat számára, legfontosabb azonban a hőszigetelő szerep. Nem véletlen, hogy az emlősállatok világában a fókáknak van a legsűrűbb, leginkább zsírdús teje, hiszen a borjaknak gyorsan kell hőszigetelő zsírréteget növeszteniük.

A kicsit az első 6 hétben szoptatni fogja az anyja s mivel a tehéntejnél 12-13x zsírosabb tejjel fog táplálkozni a szoptatási időszak végére a bébi súly a duplájára fog nőni, míg a hossza nem fog változni.

A kis állatnak  a látgatóktól várják majd a névjavaslatokat, de a Nyíregyházi Állatpark most először az 1 hónapja született kiselefánt névadó ünnepségét tartja meg a jövő  héten.