Felhívás jótékonysági akcióra

Bizonyára sokan hallottak arról, hogy szörnyű tragédia történt 2015. július 17-én Nyíregyházán, késő este  a Petőfi téren. A negyedik emeleti lakásban hárman tartózkodtak, amikor az kigyulladt, egy húsz éves lány Kresztyankó Viktória és édesanyja, Kresztyankó Lászlóné Judit, valamint az édesanya unokaöccse. A lány ki tudott menekülni az égő lakásból, azonban az édesanyja és a kisfiú nem tudtak kijutni.

A helyszínen tragikus körülmények között elhunyt Kresztyankó Lászlóné, Judit ölében a nyolc éves kisfiúval, a lángok elől kiugrott az ablakon. A fiú súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az elmúlt napokban állapota sokat javult. Három gyermek vesztette el édesanyját.  A legidősebb, Krisztián Facebookon kért segítséget:

"Bizonyára már hallottátok, hogy ez a tragédia milyen szörnyű körülmények között érte családunkat. A tűzben húgom, Kresztyankó Viktória MINDENE (a ruháktól, lábbeliktől, személyes tárgyaktól elkezdve a hivatalos iratokon, telefonon, könyveken át a tisztálkodó szerekig, stb.) odaveszett. Ezúton szeretnék megkérni minden kedves ismerősömet, barátomat, bárkit, hogy akinek módjában áll, legyenszíves segítsen, hogy húgom folytathassa, illetve újrakezdhesse életét.”
A Gyerecsak Egyesület és a Nyíregyházi Babaklub azonnal felvette a kapcsolatot a családdal, hiszen szörnyen lesújtott mindenkit a hír, hogy ilyen tragikus körülmények között kellett egy embernek meghalnia.  Napokkal később kiderült, hogy az édesanya és Viktória egyesületük egyik tagjának az ismerőse. E felismerés után még elkötelezettebben szervezték a segítséget, folyamatosan, naponta konzultáltak a családtagokkal, míg végül 2015. július 28-án, kedden megállapodtak abban, hogy Kresztyankó Krisztián, László és Viktória egyetértésével az adománygyűjtésen kívül a Gyerecsak Egyesület egy Jótékonysági Napot szervez augusztusban, amely egész napos börzével, vásárral kezdődik, majd jótékonysági esttel folytatódik. Belépőt szednek rá 1.000.-Ft-os egységáron, de aki ezen felül is tud és akar adni, az 500.- Ft-os adományjegyet is vásárolhat tetszőleges mennyiségben a rendezvényen is, azt megelőzőenisa Gyerecsak Egyesületnél.
Eldöntötték, mindent megtesznek, hogy Viktória újra tudja kezdeni az életét. Egyelőre nincs hol laknia, nincs jövedelme, most érettségizett, készül továbbtanulni.

A nap teljes bevételét befizetik az 11744003-15402006-13980005 számú, OTP Banknál vezetett önkormányzati alszámlára Viktória megsegítésére. A pénzadományokat kizárólag a kedvezményezett fiatal részére fizetik majd ki.
A fiatal lány megsegítésére szervezett rendezvény pontos időpontját és helyszíneit egyeztetés után közzéteszik, mind a médiák, mind az együttműködő nyíregyházi lakosok számára.

Várnak  bármilyen adományt ( kisgyermek és bébiruhák, cipők, játékok, könyvek, berendezési tárgyak, illatszerek), amit jó szívvel felajánlanak annak érdekében, hogy segítsenek Vikin! A hozzájuk eljuttatott adományokat a Jótékonysági Börze keretein belül értékesítik majd, ahol bárki kedvére vásárolhat, azzal a jóérzéssel, hogy vásárlásával is hozzájárul Viktória biztonságos életfeltételeinek újraalakításához. A húszéves lány egyedül maradt Nyíregyházán, hiszen édesapja már 2007-en meghalt, a két bátyja pedig messze él.

A fiatal lány osztálytársai és barátai szintén összefogtak, hogy segítsenek Vikinek. Július 22-én, szerdán az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium végzős diákjai, Viki osztálytársai  a Kossuth térre hívták az adományozó nyíregyházi lakosokat.Az adományok között elsősorban ruhanemű volt, tisztálkodó szerek, parfümök, ékszerek, táskák, egészségügyi dolgok, evőeszközök, tálak, csészék, tartós élelmiszerek, kozmetikumok, konyhai kisgépekés telefon, amit egy az önkormányzat által biztosított helyen tárolnak egyelőre. A lelkes adományozók között sokan gondoltak a jövőre is, többen felajánlottak bútorokat, televíziót, mikrót, hűtőt és szolgáltatásokat is. Ezen a napon összegyűlt 231 300 Ft, és 24 000 Ft értékű utalvány is, ami szintén a fent említett számlára került.

Vikinek és a testvéreinek nagyon sok erőt ad a történtek után, hogy vannak még érző és jószívű emberek, és hálásak minden segítségért.Arra kérnek mindenkit, hogy bárhol, bármilyen felhívás lát, pénzadományt kizárólag az önkormányzat alszámlájára utaljon!

Hogyan tudják  eljuttatni a Gyerecsak Egyesülethez az értékesítésre szánt adományokat?Hozzák el Nyíregyházára, a Báthory u. 22. sz. alá, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között! (Érdeklődni és időpontot egyeztetni a 06-30-618-6583 telefonszámon lehet!)
Az osztálytársak, az önkormányzat és a Gyerecsak Egyesület kezdeményezésáre már eddig is széleskörű lakossági összefogás valósult meg, ezért okkal bíznak abban, hogy a nyíregyházi emberek együttérzése és cselekvő akarata újabb bizonyítást nyer a Jótékonysági Nap megvalósítása során is.

 A jótékonysági estre már is jelentkeztek nyíregyházi színészek, de örömmel fogadnak erre vonatkozó felajánlásokat is. Köszönik mindenkinek, aki hozzájárul ahhoz, hogy Viki új életet kezdhessen!(A sajtómegjelenéseket, az email üzenetben történő továbbításokat, facebookos megosztásokat is köszönik!)