Idén is várnak a magyar erdők a 19. Erdők Hetén

Idén is várnak a magyar erdők a 19. Erdők Hetén Szeptember 28. és október 4. között idén a 19. alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei az érdeklődőket. Országszerte több mint 150 programot kínálnak a szervezők közös kincsünk, a magyar erdők megismerésére.

 Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskola hálózat intézményeire és oktatási programjára épül, az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítva az előtérbe.

A rendezvényeken megtudhatjuk, hogyan is születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen „sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására. A rendezvénysorozat nyitórendezvénye 2015. szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklődők. 

Idén is várnak a magyar erdők a 19. Erdők Hetén
Fotó: Csikszentmihályi Márton/IPOLY ERDŐ Zrt.

A kifejezetten gyerekeknek szóló programok mellett, mint amilyenek az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák, számos felnőtteknek szóló és családi rendezvény is lesz. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A 19. Erdők Hete egész ország területét lefedő részletes programjait a www.erdokhete.hu oldalon olvashatják. Látogassanak el a magyar erdőkbe 2015. szeptember 28-október 4. között, az Erdők Hetén! 

 

Az Erdők Hete nyíregyházi programja

„Fedezd fel az erdőt – Erdészekkel”
Sóstói-erdő, Erdei Tornapálya (Nyírerdő Zrt Nyíregyházi Erdészet Pál Miklós Erdészeti Erdei iskola)
 
5 állomásos erdei kalandtúra. Előre meghirdetve, előzetes regisztráció alapján érkező óvodás és iskolás csoportok részére. Az állomáshelyeken különböző erdészeti munkákat mutatnak be szakemberek a fakitermeléstől az erdőfelújítás kivitelezéséig.
 
A nyílt napon való részvétel ingyenes.
 
Bővebb információ, felhívás: www.nyirerdo.hu
 

 

Jelentkezés és regisztráció: előzetes regisztrációval a 42/478001 vagy 20/7789585 telefonszámon, vagy a Marczi.Eniko@nyirerdo.hu címen. 

 

Országos Erdészeti Egyesület