Nyíregyházi származású színészekkel emlékezik Amerika

Az Egyesült Államok keleti és nyugati partján is a magyar költészettel emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulójára. Pankotay Péter színművész, "A Magyar Színművészet Nyugati-parti Nagykövete" és Lutter Imre Wlassics- és Radnóti-díjas előadóművész New Yorkban, San Diegoban és Los Angelesben is közönség elé lép az Első Magyar Versszínház előadásaival.
 

Pankotay Péter és Lutter Imre október 22-én Magyarország Főkonzulátusának hivatalos ünnepségén vesz részt New Yorkban, ahol Csonka Tünde Amerikában élő eMeRTon-díjas színésszel közösen lépnek fel. A "Szabadnak születtem..." című előadásuk után a két budapesti művész a nyugati partra utazik, ahol előbb San Diegoban mutatják be a "Szabadság, szerelem" című zenés versszínházi produkciójukat a Mexikó határán élő magyaroknak, majd Los Angelesben előbb a közös forradalmi megemlékezésen lépnek fel, egy héttel később pedig "Boldog-szomorú dal" címmel a Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház társulatának két tagjával, Antal Tímea és Anna Lynn Reeves színészekkel mutatnak be versszínházi előadást.

 

 

 
Pankotay Péter és Lutter Imre, mindketten nyíregyházi származásúak, a Zrínyi Ilona Gimnázium ZIG Singers kórusában ismerkedtek meg és két évtizede dolgoznak együtt. Az Egyesült Államokban, a Magyar Versmondók Egyesülete képviseletében most több ismert színésszel és színházi szakemberrel találkoznak, és számos jeles eseményen is részt vesznek.