Secondary menu


Kiemelt cikkek

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 

Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt

Több helyszínen, 23 programban közel 300 művész és előadó lépett az idén is színpadra a szatmári falucskában, a Panyolafeszten. A látogatók száma naponta meghaladta a 2-3000 főt. A 600 lélekszámú kis falu immáron 12. alkalommal adott otthont ennek az izgalmas eseménynek.

Bővül a régiségpiac Nyíregyházán

Bővíti a régiségpiac területét a NYÍRVV Nonprofit Kft. A piac növekvő népszerűsége miatt 2017. szeptember 17-től a Korányi úti vásárhelyen 554 négyzetméterrel nagyobb, a Búza téri Szabadpiaccal azonos méretű terület, és közel 300 értékesítési hely áll rendelkezésre.
 

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők

Gyakorlatoztak a Speciális Mentők A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület 2017. szeptember 1-3. között, Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot. Az eseményen 35 fő vett részt, a KMSME tagjain kívül részt vettek az idei gyakorlaton a miskolci Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat búvár és mentőkutyás szakemberei, valamint a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya vezetői is.

Mudi kutya Világtalálkozót rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2017. szeptember 7-10. között az I. Mudi Világtalálkozót. Mind a négy nap tematikus programok lesznek, ami nevezőknek és kilátogatók számára is érdekesek lehetnek.

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban

Padlógázzal kezdik az évadot a Móricz Zsigmond Színházban A közelgő VIDOR Fesztivált 16. alkalommal szervező Móricz Zsigmond Színház a nyitónap előtt négy nappal megtartotta hagyományos évadnyitó társulati ülését. Hat nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval várják a nézőket.


Galériák

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán

A SingSingSing MÁZS-képp című Musical Show Nyíregyházán A SingSingSing MÁZS-képp c. Musical Show Veszprém, Sopron, Székesfehérvár és Budapest után 2017.március 19-én, valamint március 26-án Nyíregyháza közönségét is meghódította.

Kezdje el időben a téli felkészülést!

Kezdje el időben a téli felkészülést! Az elmúlt napok bebizonyították, hogy a tél bizony igencsak közel van. A fagyos, ködös hajnalok, és a nappali egyre alacsonyabb hőmérséklet mind óva intik az autósokat a nyári gumi használatától. Ha tehát még nem cseréltette le a gumikat, nem érdemes tovább várni. 

 

 

A biztonságos közlekedés azonban nem csak az abroncsok állapotán múlik, hanem olyan további tényezőkön is, mint a gépjármű rendszeres ellenőrzése, annak télre való felkészítése, továbbá nem elhanyagolható szempont a vezetési stílus sem. Fontos, hogy a baleseteket is gyakrabban indukáló időjárásban a biztosítással is minden rendben legyen, hiszen csak így érezheti magát teljes biztonságban az utakon. A netrisk.hu is azt javasolja az autósoknak, hogy a kötelező felelősség biztosítás és a biztosítóváltás kapcsán mindig tartsák be a határidőket, így semmilyen hátránnyal nem kell számolniuk.

Ne maradjon el a gumicsere!

Kezdje el időben a téli felkészülést!

Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek minden átmeneti időszakban a gumicsere fontosságát, hiszen a téli és a nyári gumik merőben eltérő jellemzőkkel bírnak. Anyagösszetételét illetően a téli gazdag szilika tartalommal rendelkezik, ez gondoskodik arról, hogy a hideg aszfalton is megfelelően viselkedjen az abroncs. Természetesen fontos szerep jut a futófelület eltérő kialakításának is, a lamellák, barázdák nem csak a megfelelő vízelvezetésről gondoskodnak, de a stabilitást és az aquaplaning elleni védekezést is megvalósítják. Világos tehát, hogy a téli útviszonyok között korántsem alkalmas a nyári abroncs. 

Ugyanakkor a téli szett ellenőrzésére is figyelmet kell fordítani, hiszen ha nem megfelelően tároltuk azt, sugárzó hő, fény, vagy vegyi anyagok érték, annak állapota is kárát láthatja. A kritikus négymilliméteres profilmélység elérésekor pedig azonnal ajánlott lecserélni a gumit, ugyanis ezzel a kopással már nem érvényesülnek előnyös tulajdonságai. A futófelület egyenetlen kopása szintén figyelmet érdemel, ez utalhat a tavalyi hibás beállításokra, de az biztos, hogy az egyenlőtlenül lekopott gumi már nem teljesít maximálisan.

 

Baleset megelőzés körültekintő vezetéssel

Nem elegendő pusztán az autót felkészíteni a téli körülményekre, de gondolkodásunkban is át kell állnunk. Míg a nyár és a napsütés gyakran visz magával az úton, addig télen fokozottan ügyelni kell a környezeti hatásokra, a csúszós, jeges, havas útszakaszokra, a hóátfúvásokra, az ónos eső veszélyeire, és persze a reggelente rendszeresen megjelenő ködre. Ha nem megfelelő gumival gurul az utakra, akkor a féktávolság akár duplájára is megnőhet, de egyébként is odafigyelést érdemel a fékezés a nedves körülmények között. Ügyeljen arra, hogy a mindennapi rohanás közepette ne útközben igyekezzen behozni az időt, ezzel ugyanis saját és szerettei testi épségét veszélyeztetheti!. 

 

A Casco jóval nagyobb védelmet nyújt!

Azzal minden autós tisztában van, hogy a közlekedés biztonsága sokszor nem saját magán, sokkal inkább a többi autóstárson múlik. Még ha minden eddig felsoroltra oda is figyelünk, akkor is előfordulhat, hogy mások korántsem ilyen körültekintőek, és máris bekövetkezik a baj. Kisebb koccanás, vagy egy nagyobb baleset - ha az anyagi károkat vesszük figyelembe, akkor a biztosítás mindkét esetben kiemelt jelentőséggel bír. Már egy egészen apró sérülés javítása is komoly összegekbe kerülhet, ezért nem mindegy milyen biztosítás mellett tesszük le a voksot. Ha saját autóját is a legnagyobb biztonságban tudná, akkor ajánlott a Casco kínálta lehetőségeken elgondolkodni. A szükséges plusz kiadás az utolsó fillérig megéri, hiszen ha esetleg mi magunk lennénk a vétkesek, a Casco keretein belül akkor is lehetőségünk nyílik a kárrendezésre saját autónkat illetően is.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut