Újabb biztonságos gyalogátkelőhely létesült Nyíregyházán

November 5-én Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános iskola Petőfi Sándor Tagintézményének kisdiákjai közösen szórták fel az iskola mellett létesített új gyalogátkelőhelyre a fényvisszaverő gyöngyöket.
 

Az Alma utcai új gyalogátkelőhely lakossági kezdeményezésre, a NYÍRVV Nonprofit Kft. kivitelezésében valósult meg. A városrész centrumában kialakított zebrát az útszakasz forgalma, a közelben lévő általános iskola és orvosi rendelő indokolta.

Az útszakaszon a gyalogos közlekedés és az iskolás gyermekek biztonsága érdekében a jobban észrevehető, piros-fehér burkolati jelet festették fel.

A zebrához a NYÍRVV Nonprofit Kft. kiépítette a világítást, melyhez két lámpaoszlopot állított fel a társaság, és kialakították az átkelő járdakapcsolatát.

A városüzemeltető cég munkatársai az Alma utca Bazsalikom utcától Margaréta utcáig terjedő 71 méteres szakaszán helyreállították a tönkrement járdát is.

Ugyancsak lakossági kezdeményezésre Rozsrétszőlőben a Rozsteleki és a Fenyő utca kereszteződésében is új gyalogátkelőhely létesült. A fehér színű zebra felfestését az útszakasz forgalma, a közelben található bolt balesetmentes megközelítése tette szükségessé.

A két gyalogátkelőhely tervezése, engedélyezése, és a világítás kiépítése közel nettó tíz millió forintba került.