Adóosztály tájékoztatása - közeledik a határidő

 Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóosztálya tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy március 16-ig kell befizetni az iparűzési adó előleget, KATA-s adóalanyoknak az iparűzési adót, valamint a gépjármű-, és az építményadó első félévi részletét.

A fizetendő adó összegét tartalmazó értesítőket – a befizetéshez szükséges csekkekkel – az Adóosztály már postára adta. A gépjárműadóról újabb határozatot csak azok az ügyfelek kaptak, akiknél a jármű életkora miatt az adótétel változott, vagy idén január 1-től adófizetési kötelezettségük keletkezett.

Értesítőt kaptak az egyenlegükről azok az adózók is, akiknek az önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott tartozása vagy túlfizetése van.

A gépjárműadót annak kell megfizetnie, aki az év első napján üzembentartója illetve tulajdonosa a járműnek, az adófizetési kötelezettséget nem érinti az év közben történt tulajdonos váltás.

Az adók befizetési határideje – a hosszú hétvége miatt – március 16-a, a vállalkozók ugyancsak eddig kérhetnek iparűzési adóelőleg módosítást. Fizetési könnyítésre vagy mérséklésre irányuló kérelmet az adófizetés esedékessége előtt célszerű benyújtani, ezt követően ugyanis az adóhatóság végrehajtási eljárást is kezdeményezhet a tartozókkal szemben.

Az adóosztály felkészült az adózók fogadására, ezért március 16-án szerdán 8 órától 20 óráig meghosszabbított ügyfélfogadást tart az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.

A részletes szabályokról a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapról tájékozódhatnak az ügyfelek.