Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Családi nap a Sóstói Múzeumfaluban

2016. június 10-e emlékezetes nap lesz arajongók számára, hiszen kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyen 1972 után először a magyar válogatott is részt vehet. Ebből az alkalomból a Sóstói Múzeumfalu családi napot szervez, ahol –a címből is kiderül – a labdáé lesz a főszerep.
 

 

 

Legyen szőr, rongy vagy bőr, a labda megunhatatlan játék, amely a felnőtteket éppen úgy magával ragadja és izgalomban tartja, mint a gyermekeket. Ezért olyan programokat állítottunk össze, melyeka család legidősebb tagjaitól a legfiatalabb korosztályig mindenkinek jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást ígérnek.

10 óra 30 perckor az újlétai magtár épületében nyitjuk meg „Egy élet, egy város, egy csapat!” címmel azt az időszaki kiállítást, amely a Nyíregyháza Spartacus FC múltjának fontosabb állomásait mutatja be.
11 órától moderátorunk irányításával kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak látogatóink, amelyben a Spartacus egykori játékosai és az utánpótlás tehetségei vallanak magukról, a játékszeretetről, emlékezetes pillanatokról, példaképekről. A beszélgetésben az egykori vezetőedzők, Temesvári Miklós és Őze Tibor mellett Korpai Ferenc edző, valamint a játékosok közül Aranyi László, Eszenyi Dénes, Tóth János, Czeczeli Károly, Kiss Miklós, Kiss Kozma József, Szekrényes András, Gáspár László, Moldván Miklós és Szatke Zoltán vesz részt.
12 óra 30 perckor kezdődik a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertje.
13 óra 30 perctől bikarodeó-versenyt rendezünk felnőtt (férfi-nő) és gyermek (fiú-lány) kategóriákban, melyek győztesei ZEMA ékszereknek, valamint a DECATHLON és a Nyírpapír Kft. vásárlási utalványainak örülhetnek.
15 órától Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó lép fel, aki két mese között szívesen „játszódik”közönségével. Színpadocskáját a legváratlanabb helyszíneken rendezi be, hol egy asztalt terít meg meseabrosszal, hol a kemencepadkán ülve főzi ki meséjét. Történeteibe a köré gyűlő közönséget is belevarázsolja, így a hallgatóságból egyszerre meseszereplő lesz.
16 órától fiatal, tehetséges labdazsonglőrökkel találkozhatnak látogatóink, akik a látványos szabadstílusú futballművelői.

A nap folyamán élőcsocsó-bajnokságot rendezünk, melynek díjait a DECATHLON, az INTERSPORT, a Nyíregyháza Spartacus FC, valamint a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola ajánlotta fel. A házi bajnokságra 5+1 fős családi csapatok jelentkezését várjuk.

Rendezvényünk látogatói többféle ügyességi vetélkedőn is megmérethetik magukat. A vállalkozó kedvűek egy akadálypályán haladhatnak végig, majdbizonyíthatják technikai tudásukat a rúgófalon. Büntetőket is rúghatnak, melyeket a Spartacus kapusa igyekszik kivédeni. Egy erős lábú látogatónk sebességbajnok lehet, hakellő erővel rúgja meg a labdát. A labda sebességét a Belicza János Zsolt által felajánlott mérőeszközzel fogjuk megmérni. Minden számban bajnokot avatunk és értékes nyereményeket (LIBRI, KORZÓ, PLÁZA által felajánlott csomagokat, utalványokat) adunk át.

A Pálinkaházban a világbajnok tiszavasvári szektorlabda csapat tart bemutatót. A közkeletű nevén gombfocinak nevezett játékban látogatóink is kipróbálhatják ügyességüket, a legjobbak a JOMA ajándékutalványait vihetnek haza. Természetesen vendégeink a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit is nyomon követhetik, a szurkolást folyékony kenyérrel és sörkorcsolyákkal fogjuk megkönnyíteni.

A gyerekeket újlétai magtárunk földszintjén kézműves foglalkozások: arcfestés, focis színező; karkötő-, nemezlabda-, illetve similabdakészítési lehetőség várja. Az emeleten pedig a FIFA 16 XBOX ONE szerelmesei kapcsolódhatnak be egy kis virtuális játékba. A nap igazi szenzációja a buborékfoci lesz, amelyet a gyerekek 6 éves kortól, térítésmentesen próbálhatnak ki.

 

Main menu

story | by Dr. Radut