NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán

Az Erdők Hete rendezvénysorozat immár huszadik alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – 2016. október 3 - 9. között szerte Magyarország erdeiben. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés az idén mintegy 50 helyszínen, közel 150 programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" – Az Erdők Hete jelmondata jól összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett program fő céljait. A rendezvénysorozat a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Felfedeznivaló pedig bőven akad, hiszen 2010 óta csak a 22 magyar állami erdőgazdaság több mint 15 milliárd forintot fordított közjóléti és turisztikai fejlesztésekre: 52 kilátót, 66 szálláshelyet, 29 erdei iskolát, több mint 160 erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, vagy újítottak fel. Emellett több magánerdészet is erdei iskolákat, kirándulóközpontokat, tanösvényeket létesített.

A XX. Erdők Hete országos programsorozat részeként ismét NYÍRERDŐ Nap lesz Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben. Mindenkit várunk az ingyenes rendezvényre 2016. október 8-án, az Erdei Tornapályánál! Ízelítő a programokból: zenei előadások, erdei futóversenyek, erdészeti munkák bemutatása, kézműves foglalkozások, erdészeti akadályverseny, madárgyűrűzés, erdei termékek kóstolója, íjászat, lovaskocsizás…