Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata

Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata Az elmúlt hétvégén rendezték Nyíregyházán az egykori Vay laktanya helyén azt a minősítő gyakorlatot, melyen egy összetett, szimulált katasztrófahelyzetben szükséges beavatkozást, az ilyen helyzetekben végrehajtandó feladatokat és az eszközök, vezénylési, kommunikációs szabályok használatát gyakorolták a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület és az Erdély Mentőcsoport tagjai és önkéntesei. A két mentőcsapat összesen 27 tagja vett részt az eseményen.

 

 

A két napos gyakorlat során a mentőcsapat a katasztrófa sújtotta területen történő beavatkozás minden elemét gyakorolta, a tábor felállítása, egészségügyi segélyhely építése, a mentéshez szükséges eszközök helyszínre juttatása volt az első része próbatételnek. A gyakorlaton sor került komoly felkészültséget és eszközparkot igénylő műszaki beavatkozásra, romos, statikailag rossz állapotú épületek biztosítására, épületrészek bontására, a kutyás egységek által megtalált vagy jelzett esetleges túlélőkhöz való hozzáférés megkönnyítése érdekében.

 

Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata  Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata

Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata  Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata

 

A megtalált bajbajutottakhoz, ha kellett alpin technika segítségével juttatták el az egészségügyi személyzetet, akik a sérült stabilizálása után a helyszínen felállított ideiglenes kórház-sátorba szállították a sérültet. A Katasztrófavédelem munkatársai a mentési tevékenység minden elemét megfigyelték, elemezték, vizsgálták a kommunikációs és egyéb protokollok használatát, a műszaki és taktikai felkészültséget, valamint a mentési folyamat egészét, melynek célja hogy a KMSME csapata minél jobban tudjon együttműködni a hivatalos szervekkel baj esetén.

 

 

 

A gyakorlat végén a Katasztrófavédelem jelen lévő munkatársai értékelték a gyakorlatot. Elmondták, jól felkészült, nagy szaktudással rendelkező mentőcsapat munkáját láthatták és bár reményeik szerint csak gyakorlatokon fognak találkozni, de sokban támogathatja a hivatásos szervezet munkáját egy ilyen jól képzett, összeszokott, jól bevethető csapat. A jövőben a KMSME minősített esetben, Nyíregyháza Járási Kelet-magyarországi Speciális Mentő Csoportként is támogatja a hatóságok munkáját, segít a bajbajutottaknak. Az eseményen részt vett, és köszöntötte a jelenlévőket Dr. Szemán Sándor Nyíregyháza MJV címzetes főjegyzője és Dr. Galambos Ildikó a járási kormányhivatal hivatalvezetője.

 

Sikeres minősítő gyakorlatot hajtott végre a KMSME csapata

 

Szöveg és fotó: Máté János - KMSME

 

Main menu

story | by Dr. Radut