Megvan a nyíregyházi kis fehér oroszlán neve

Megvan a nyíregyházi kis fehér oroszlán neve! A Nyíregyházi Állatpark 18 hetes  kis fehér oroszlánja igazi közönség kedvenc s mivel nem volt még neve,  a látogatókat kérték meg a park dolgozói, hogy javasoljanak neki.  Az ötleteket  a hivatalos  facebook oldalukra ill.  az állatok kifutója melletti postaládába várták.

Több száz névjavaslat érkezett mint pl. a Hópihe, White Vader úrnő ,  a Porcukor, a Hófehérke  vagy Kimba…

A beérkezett ötletekből választották ki a nyíregyházi  gondozók a számukra legtetszetősebbet… A több száz névjavaslat közül, a Kókuszt választották, mely utal a kis állat élőhelyére és színére is, ráadásul születésekor a bársonyos puha hófehér bundájával leginkább egy kókuszgolyóra hasonlított.

A Nyíregyházi Állatpark kis fehér oroszlánja jelenleg  14kg testtömegű s napi 1kg marha vagy csirkehúsból áll a menüje.

A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A nőstény kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két oroszlánt már sikeresen felnevelt.

A kis állat, az első heteiben egyedül élt, s csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, majd 11 hetes korától egy nőivarú normál színezetű fajtárs érkezett hozzá, azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki.

 

Megvan a nyíregyházi kis fehér oroszlán neve 

 

a kis oroszlán első 17 hete: