Nyugdíjasoknak karácsonyi csomag

Nyugdíjasoknak karácsonyi csomag A nyíregyházi Önkormányzat 2013-tól minden évben karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik a nyugdíjasoknak. Ebben az évben is a jogosultak száma 19.230 fő. A nyugdíjasokról való gondoskodás nemcsak az esztendő utolsó hónapjában, de egész évben - az élet különféle területein - megvalósul, hiszen városunk kiemelt figyelmet fordít az idős generációra.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.20.) önkormányzati rendelete alapján, a szociális ellátásra biztosított költségvetési keretösszeg év végi maradványa terhére az Önkormányzat karácsonyi támogatásként 2500.-Ft értékű ajándékcsomagot nyújt annak, aki Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkezik, a 65. életévét a tárgy évben betölti, sajátjogú nyugellátásban, vagy hozzátartozói nyugellátásban, vagy időskorúak járadékában részesül.

Nyugdíjasoknak karácsonyi csomagA csomag tartalma: Milka táblás csokoládé, Glória szaloncukor, Balaton szelet, Cocomax kókuszrúd, Sir Morton tea 20 filteres, Negro, Győri Édes keksz, Benei nápolyi, Caffeeta kávé krémpor utántöltő, Nesquik kakaópór, Bravos őrölt kávé, La Festa Cappuccino, Mogyi mazsola.

A Magyar Posta 2016. december 01-23. közötti időszakban kézbesíti a csomagokat, amit két alkalommal kísérelnek meg. Amennyiben eredménytelen a kézbesítés, küldeményt személyesen vagy a jogosult által meghatalmazott személy az alábbi helyen és időben veheti át.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Hivatali étkezde helyisége, 4400. Nyíregyháza, Kossuth tér. 1.sz.

Átvétel ideje: 2016. december 27, 28, 29 és 30, valamint 2017. január 02-13. ügyfélfogadási időben.
Átvételhez szükséges dokumentumok: személyi igazolvány és lakcímkártya, meghatalmazott esetén meghatalmazás, valamint a Magyar Posta által meghagyott értesítés.

Az Önkormányzat 2016-ban a korábbi évekhez hasonlóan a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és rendezvények (rászorulók számára nyújtott ajándékozás, ünnepség és műsorok szervezése, ételosztás stb.) lebonyolításának elősegítésére 7.500.000.-Ft támogatást nyújt több mint 100 civil szervezet részére. Az Önkormányzat pályázatán sikeresen részt vettek a civil - köztük a nyugdíjas szervezetek.

Hajzer Andy