Sóstó Zoo: Nevet kap a kisoroszlán!

Szeretettel meghívunk mindenkit 2016 december 20-án 10.00-tól a Nyíregyházi Állatpark Viktória házába, ahol a 18 hetes kis fehér oroszlán névadója lesz.

A Nyíregyházi Állatpark kis fehér oroszlánja jelenleg 18 hetes, 14kg testtömegű s napi 1kg marha vagy csirkehúsból áll a menüje.
A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A nőstény kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két oroszlánt már sikeresen felnevelt.

A kis állat, az első heteiben egyedül élt, s csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, majd 11 hetes korától egy nőivarú normál színezetű fajtárs érkezett hozzá, azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki.
 
A kis fehér oroszlán igazi közönség kedvenc s  még nincs neve, így a látogatókat kértük meg, hogy javasoljanak neki.  Az ötleteket  a hivatalos  facebook oldalunkra ill.  az állatok kifutója melletti postaládába vártuk. Több száz névjavaslat érkezett mint pl. a Hópihe, White Vader úrnő ,  a Porcukor, a Hófehérke  vagy Kimba…

A beérkezett ötletekből választották ki a gondozók a számukra legtetszetősebbet…s hogy az mi lett, holnap kiderülJ
 
Néhány információ az itt élő állatokról s a ritka színváltozatról:
A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt egy fehéroroszlán-pár. A holland származású hím, Inkosi és párja, a cseh Binti eleinte normál színezetű társaikkal éltek együtt csapatban, majd az idén külön kifutóba kerültek azzal a céllal, hogy utódjuk szülessen.

A fehér színváltozatú oroszlánok a dél-afrikai, más néven a krugeri alfaj egyik populációjához tartoznak. Csupán Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek, világos színük ott a rejtőzködést segíti, mert azt a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi. Napjainkban, állatkertben és rezervátumokban élő állatok száma nem éri el az ötszázat, köztük két ivarérett állat s most már utóduk is a Nyíregyházi Állatparkban látható.