Megkezdődtek a Hello, Dolly! olvasópróbái Nyíregyházán

A hétfő délelőtti olvasópróbára érkező rendezőt, Szente Vajkot a színház főrendezője, Göttinger Pál konferálta fel, s hozzátette: a Hello, Dolly! c. musical lesz az utolsó bemutató, amelynek előkészítésében még nem vett részt.

Szente Vajk elmondta, négy különböző szerelmi történet köré szerveződik az előadás, melyek közül egy „előre eltervezett”, egy „hirtelen felindulásból elkövetett”, egy „szerelem első látásra”, a negyedik pedig sajátos módon vegyíti az előző hármat. Ami közös bennük: „Minden alkalommal a nő dönti el, hogy a szerelem beteljesül-e vagy sem” – szögezte le a rendező, majd szellemesen hozzátette: „a való életben is pontosan így zajlanak a szerelmi történetek – sajnos.”
Azok számára, akik csak a darab nagysikerű 1969-es filmadaptációját ismerik, röviden összefoglalta a mű keletkezéstörténetét egészen 1835-től kezdődően, amikor az előadás még egyfelvonásos volt.
A mára már két felvonásban játszott musical címszerepét, minden idők legjobb házasságszerzőjét Horváth Margit alakítja; a dúsgazdag üzletembert, Horace Vandergeldert pedig Puskás Tivadar.

Rendező: Szente Vajk
Bemutató: 2017. április 15.

SZEREPOSZTÁS
 
Dolly Levi: HORVÁTH MARGIT
Horace Vandergelder: PUSKÁS TIVADAR
Cornelius Hackl: HORVÁTH SEBESTYÉN SÁNDOR
Ambrose Kemper: TÓTH ZOLKA
Barnaby Tucker: LAKATOS MÁTÉ
Iréne Molloy: KUTHY PATRÍCIA / SZÉLES ZITA
Minnie Fay: NYOMTATÓ ENIKŐ
Ermengarde: JENEI JUDIT
Ernestina Money: MUNKÁCSI ANITA
Rudolf, főpincér: ISTVÁN ISTVÁN
Mrs. Rose: SZÉLES ZITA / KUTHY PATRÍCIA
Rendőr: HORVÁTH VIKTOR
Borbély: KAMENICZKY LÁSZLÓ
Pincér: KERTÉSZ ZSOLT
és a Tánckar