Sikeres szociális tűzifaprogram

Nemrég befejeződött a szociális tűzifaprogram a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. Több mint 180 település vásárolt társaságunktól tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban.

Mintegy 26.800 köbméter tüzelőt értékesítettünk a kedvezményezett önkormányzatok számára. A térség önkormányzataihoz került az országos támogatási keret közel egy hatoda, a kormány hárommilliárd forintot fordított a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen. A hideg időjárásra tekintettel igyekeztünk minél gyorsabb kiszolgálni az igényeket – mondta Szalacsi Árpád, az erdészeti társaság vezérigazgatója.

Elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól, legnagyobb mennyiségben akác és tölgy tűzifa vásárlására kötöttünk szerződéseket, de értékesítettünk kőrist, vörös tölgyet, juhart és kései meggyet is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei településeken túl egy borsodi település, Ároktő is tőlünk szerezte be a tüzelőt. Az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert. A NYÍRERDŐ Zrt. 2011 óta folyamatosan részt vesz a szociális tűzifaprogramokban, mindig prioritást biztosítva annak- foglalta össze Szalacsi Árpád.