Tarczy Gyula könyvbemutatója a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Tarczy Gyula könyvbemutatója a Móricz Zsigmond Könyvtárban A Nyíregyházi Városi Televízió főszerkesztőjének Tarczy Gyulának, Ha mikrofon kerül a kezedbe című könyvét mutatják be április 10-én, 16 órakor a Móricz Zsigmond Könyvtár kamaratermében.

A szerző ajánlása:

 

TARCZY GYULA: HA MIKROFON KERÜL A KEZEDBE...  (MŰSORVEZETŐK GYAKORLATI KÉZIKÖNYVE) I.

 

MI IS EZ A KÖNYV?

Tarczy Gyula könyvbemutatója a Móricz Zsigmond KönyvtárbanMajd’ mindenki moderál! A műsorvezetést jóval többen gyakorolják, mint azt elsőre gondolnánk: üzletemberek, pedagógusok, vezetők bármilyen területről, kereskedők, előadók (konferenciák résztvevői éppúgy, mint zenészek), hálózatépítők, szóvivők, menedzserek, rendezvényszervezők, diákok, s persze a sajtó munkatársai (rádiósok, tévések) – is. Sokan nem is gondolnák elsőre, hogy egy bármilyen kis létszámú értekezlet, meeting „levezetése” éppúgy moderálás, mint egy jótékonysági bál, Mikulás-ünnepség, falunap, megnyitó és üzleti, kulturális, családi találkozók kézben tartása, összefogása. Így naponta ezrek gyakorolják a műsorvezetést, még pontosabban a felépítést, amely egy külön hivatás!

A könyv azoknak szól, akik akár kis létszámú „közönség”, hallgatóság elé is kerülnek, hogy felvezessenek, összekössenek valamit, valakiket. Rendezvénymoderátor-specialista szerzőként,  negyedszázada dolgozva színpadon és a médiában, 32 fejezetben igyekszem átnyújtani színesen, könnyed hangvétellel a moderálás alapjait, akár a most indulók vagy e szakmára fókuszálók számára is részletesen, gyakorlatiasan, rengeteg példával, javaslattal. Mert egyre többen vannak, akiknek mikrofon kerül a kezükbe…