Freund Tamás a Cantemus vendége

Vízparti Kutyás Hétvége 2018
 

 Agyhullámok és információrobbanás a Kodály Iskolában Freund Tamás Széchenyi-díjas magyar neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2014-től élettudományi alelnöke, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa érkezik Nyíregyházára Szabó Dénes felkérésére.

A Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze régi elszánt tanítása kap igazolást, tudományos magyarázatot Prof. Dr. Freund Tamás neurobiológus, agykutató előadásában "Agyhullámok – memória – kreativitás: belső világunk és az információ-robbanás hatásai" címmel május 19-én 18 órától a Kodály Iskola hangversenytermében.

Előadása arról szól, hogyan tudunk hatékonyabban elraktározni és előhívni emléknyomokat, mitől leszünk kreatívak? A belső világ szerepéről, fejlesztési lehetőségeiről, és a művészeti nevelés jelentőségéről is beszél a professzor. Téma lesz az internet függőség, az önzés és a kisközösségek szerepe is.

A világhírű agykutató maga is aktív kórustag, tehát nemcsak elméletben tudja, de a gyakorlatban is megtapasztalja, milyen hatással van az ember fejlődésére a zene! Milyen hatással van az ember életére az élmény, melyet a muzsika közvetít!