Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub

Kutyapiszok a parkokban? Fölösleges ugatás a szomszédból egész nap? Túl kevés séta - túl sok, vagy túl kevés és rossz táplálkozás a kutyának? Orvul támadó kullancsok és bolhák? Fölösleges kutyakölykök, akikre senki nem tart igényt? Szeretné, ha ez a múlt lenne? Akkor csatlakozzon a nyíregyházi kutyások új csapatához!

Nyíregyházán egy kis kutyás csapat összefogott, hogy a városi kutyázás konfliktusoktól mentes és igazi élmény legyen.
"Jó példával járunk elöl, és mindenkit erre buzdítunk" – mondta Suller Gergő,aki támogatja e kezdeményezést - . "A klubba toborzott tagok jó példát mutatnak egymásnak és a többi kutyásnak. Segítenek egymásnak, hogy szokássá váljon mindaz, ami az igényes városi kutyatartásban alapvető.

  • Felszedni a kutya végtermékét
  • Ivartalaníttatni minden nem tenyésztési céllal tartott kutyát
  • Chipet minden kutyába
  • Naponta legalább egy órát sétálni a kutyával – közösségben, hogy a kutya fajtatársak közt legyen
  • Kulturált kutyasétáltatás – pórázon, és kutyafuttatón póráz nélkül is
  • Megfelelő táplálás és parazitavédelem
  • Elveszett és talált kutyák hazasegítése
  • A kóborok számának csökkentése
  • Felvilágosítás tanácsadás"

A Suller tápboltban, a Tokaji út 3-ban, ingyenesen igényelhető tagsági kártya, egyszerűen csak be kell menni érte a boltba, és regisztrálni magunkat – érdemes kutyussal menni, mert kedvencünket is kóstolót kap.

 

Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub  Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub

 

A programokhoz bárki csatlakozhat, aki Nyíregyházán és környékén kutyázik. Közös séták, kutyapiszok szedő akciók, zacskóosztás, élősködőktől védett kutyákkal biztonságos kirándulások, sőt egy kutyás majális is várja az állatbarátokat.
A városi menhely is támogatja a kezdeményezést, hiszen a fölösleges szaporulat, az élősködők és a rossz táplálás bizony náluk is mindennapos probléma. Nekik is elemi érdekük, hogy minden kutya jó ételt fogyasszon, hogy parazitamentesen kerüljön ki a menhelyről, jól szocializáltan, ideális gazdihoz. A kutya klubba ezért NEM KUTYÁSOK is beléphetnek, ugyanis az Állatbarát Alapítvány önkénteseként bárki kipróbálhatja a kutyás életet egy kis mentett védenc  sétáltatásakor, s felelősen dönthet róla, hogy akar-e kutyás lenni!

 

Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub  Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub

 

Az áprilisi első klubtalálkozót követően most itt a második esemény, amit közösen szerveznek! 2017. május 20-án 13-16 óra között egy kis erdei sétára invitálnak minden kutyaszeretőt! Ráadásul minden kutyus kóstoló csomagot kap! Az eseményre az alábbi linken lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/events/627500674112298/?acontext=%7B%22ref%22%3...

 

Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub  Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub

 

A Nyíregyházi kutya klubhoz csatlakozni, tagsági igazolványt kérni a klub facebook csoportjában https://www.facebook.com/groups/564356467095691/?fref=ts és a Suller tápboltban, nyitvatartási időben lehet. (www.kutyakajas.hu) Weboldalon pedig a klub hírlevelére lehet feliratkozni , ahol az eseményekről, hírekről kapnak tájékoztatást a tagok.

 

Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub  Újra találkozót tart a Nyíregyházi Kutyás Klub

 

Fotó: TündePhoto