Beszámoló az új Nyíregyháza - Tokaj kerékpárútról

Zöldkerós beszámoló az új Nyíregyháza - Tokaj kerékpárútról "Gurultunk rajta, teszteltük, kitűnőre vizsgázott." - írja a Zöld Kerék Alapítvány Nyíregyháza-Tokaj bringatúrájáról Kovács Ilona Klára.

Népes csapattal indultunk az új kerékpárúton 2017. 07. 08-án Nyíregyházáról Tokajba. Régi vágyunk teljesült, a királyi borok városáig vidáman kerekezhettünk. Fantasztikus érzés biztonságos körülmények között bicajozni, ezt a csapat összetétele is bizonyította, mert háromgenerációs családok, nagyszülők, szülők, unokák is bátran elindultak velünk.

 

Az úton kiépített pihenők is elkészültek, csöppnyi szépséghibájuk, hogy nincs fedett részük, ami védelmet nyújthatna az esők ellen.

 

Zöldkerós beszámoló az új Nyíregyháza - Tokaj kerékpárútról

 

Viszont aki szemfüles volt, észrevehette a pihenőkben kiragasztott reklámot, amiből megtudtuk, hogy a Tutajosban, a rakamazi Tisza-parton minden bicajost szeretettel várnak egy hideg szódával! A két város közelsége kellemes mozgást biztosít és Tokajban számtalan további program közül válogathatunk.

 

Zöldkerós beszámoló az új Nyíregyháza - Tokaj kerékpárútról

 

Mi tegnap a hajózást választottuk a Bodrogon, ami szintén nagy élmény volt. Évekkel ezelőtt mindenféle fórumon szóvá tettük, hogy jó lenne egy biztonságos kerékpárút.

 

Zöldkerós beszámoló az új Nyíregyháza - Tokaj kerékpárútról

 

Álmunk valóra vált, kicsik és nagyok, országútisok és montisok vidáman gurulnak az aszfaltcsíkon. Reméljük, hogy a lelkesedés továbbra is megmarad, és ezután bátrabban indulnak hosszabb útra is a biciklizést kedvelői!

 

Kovács Ilona Klára beszámolója