Secondary menu


Kiemelt cikkek

Befejeződött a szabadidő komplexum felújítása a Sóstói-erdőben

Teljesen megújult a nyíregyháziak kedvelt kikapcsolódásai helye, a Sóstói-erdőben levő szabadidő komplexum. A NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból, 25 millió forintból végezte el a munkát az elmúlt két hónapban. A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a 2005 és 2007 közötti erdőgazdasági fejlesztéseknek köszönhetően megvalósult játszótér, erdei körszín és színpad, a kondikert valamint sok egyéb közjóléti berendezés az eltelt időszakban elhasználódott, egyes elemek funkciójukat vesztették.

NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán

Az Erdők Hete rendezvénysorozat immár 21. alkalommal várja a látogatókat – kicsiket és nagyokat egyaránt – Magyarország erdeibe. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés jelmondata: „Közös kincsünk az erdő.” A programokkal az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívják fel a figyelmet a szervezők.

Rendkívüli tárlatvezetés után újra Muzsikál a Múzeum

Rendkívüli tárlatvezetés után újra Muzsikál a Múzeum Rendhagyó tárlatvezetéssel és érdekes előadásokkal várják az érdeklődőket a Jósa András Múzeumban szeptember 28-án a Kutatók Éjszakáján. Utána a Nyíregyházi Egyetem népzenész hallgatóinak koncertjére invitálják a nótázás és muzsika kedvelőit.

Fesztivál az állatokért 2017

Minden év október 4-én világszerte ünneplik meg állatbarátok az Állatok Világnapját. A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány minden évben egy városi, izgalmas fesztivállal köszönti az állatokat, állattartókat szeptember végén...
 

V. Tirpák Fesztivál és Pálinkanap Nyíregyházán

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Tirpák Fesztivál és Pálinkanap Nyíregyházán, a Kossuth téren. A megszokott és új programokkal, finom ételekkel várják a kedves érdeklődőket!
 

Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Látogatás a tiszadobi Andrássy Kastélyba

Látogatás a tiszadobi Andrássy Kastélyba A Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület egynapos kirándulást szervez Tiszadobra. A program része a felújított Andrássy Kastély megtekintése.
A kirándulások három választható változatban egyedi igények szerint kérhetők.

 

 

Általános Tájékoztató
Az egy napos tiszadobi
Andrássy kastély
látogatására
és programjaira

(egyesületek, alapítványok, baráti társaságok, vállalkozások, nagyobb létszámot foglalkoztató cégek, intézmények, stb.számára!)

 

 

 

1Látogatás a tiszadobi Andrássy Kastélyba. Kirándulásunk tervezetét A-B-C választási lehetőséggel állítottuk össze.
2. A kiránduláson résztvevők kéréseit, elvárásait maximálisan szeretnénk kielégíteni, ezért több alternatívát és választási lehetőséget javaslunk.
3. Az indulás gyülekező helye lehet általunk is meghatározott, de a résztvevők is javasolhatják a gyülekezési helyet az indulási időponttal egyetemben.
4. A szállítóeszközt (buszt) tudjuk mi is biztosítani, de a megrendelő is gondoskodhat a kijuttatás lehetőségéről. – Ezek miatt a körülmények miatt is készítettük el A-B-C variánsban a kirándulásunk tervezetét, hogy mindenki úgy kalkulálhasson a részvételi lehetőség költségeivel, ami számára a legkedvezőbb. Ezért van szükség az előzetes programegyeztetésre.
5. 40-50 fős csoportokra kalkulálunk az utaztatás vonatkozásában, de 15 fő/től-50 fő/ig bezáróan tudjuk a mellékelt programjainkat biztosítani. Nyilván az egy főre eső szállítási költség annál kevesebb, ha minél magasabb a résztvevők létszáma.(Amennyiben a jelzett létszám nem állna össze, úgy családtagokkal, gyerekekkel is ki lehet egészíteni!)
6. A program előzetes egyeztetése után az étkeztetést is rugalmasan tudjuk megoldani, megoldatni.(Menüt, egyedi megrendelést, de vendéglátó ipari szolgáltatást is tudunk biztosíttatni.)
Látogatás a tiszadobi Andrássy Kastélyba7. A közölt programokat is szintén előre egyeztetetten és jóváhagyottan rugalmasan állítjuk össze a megrendelő igényének megfelelően.
8. A programjaink összeállításában a kastélyban hivatásos idegenvezetők, majd a Tiszadob egyéb nevezetességeit szintén hivatásos idegenvezető látja el.
9. Minden csoportunknál az egyedi kéréseket és elvárásokat az előzetes egyeztetéseknek megfelelően teljesíteni tudjuk!
10. A kirándulás tényleges költségei az alábbiakból tevődnek össze: utazási költség, élelmezési költség, kastélylátogatási költség és egyéb egyeztetett további költségek.

 

Természetesen minden felmerülő költségről elszámolásra alkalmas számlát biztosítunk!

 

Várható és bekerülési költségek

 

Utazási költség:       Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően.
Élelmezési költség: 1.200.-Ft-tól 3.000.-Ft-ig, függően attól, hogy milyen elvárásokat és igényeket kell kielégíteni a megrendelő részére.

Kastély idegenvezetői és belépői árak:
                        -felnőtt látogató: 1.000.-Ft
                        -nyugdíjas és diák: 500.-Ft
                        -csoportos: 800.-Ft(15 fő felett)
Ingyenes:       70 év felett, 6 év alatt, valamint minden igazolhatóan pedagógus látogató.

 

A javasolt programok 2017. augusztus 1-től-november 15-ig
vehetők igénybe!

 

Jelentkezési lehetőség a mellékelt programokra:
                 Stick Gyula, Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület alapító-elnök
                 Hajzer Andrea (Andy), Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület-titkár

Telefon elérhetőségek:      Stick Gyula                  +3630/561-7160
                                           Hajzer Andrea (Andy) +3620/618-0124
E-mail elérhetőségek:       vaciegyesulet@gmail.com  stickgyula@gmail.com
Személyes egyeztetéshez:  Nyírségi Civil Ház, 4400. Nyíregyháza Városmajor u. 2.sz. I/34. iroda.
                                          (időpont egyeztetéssel)

A mellékelt programok reményeink szerint elnyerték tetszésüket, így bizakodunk, hogy a felajánlott lehetőségek programjait kiválasztva egy kellemes napot tölthetnek el Tiszadobon, e csodálatos természetvédelmi tájon, az élő Tisza és a Holt-Tisza ölelésében lévő Andrássy kastélyban és környékén.

 

Látogatás a tiszadobi Andrássy Kastélyba

                                                                                       Stick Gyula
                                                               Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület
                                                                                     alapító-elnök
                                                                    a programok összeállítója és vezetője

 

A részletes programlehetőségek:

 

"A" változat

Kirándulás Tiszadobra az Andrássy kastélyba
(egyeztetett napra)

Indulási hely és időpont: Az egyeztetésnek megfelelően!
Az általunk javasolt időpont: 8.30 órakor.
Maximum létszám: 40-50 fő között.
Szállítóeszköz: Egyeztetésnek megfelelően!
Napi program: 8.30-tól kezdődően, várhatóan 17.00 órai befejezéssel.
Érkezés: A Tiszalöki Vízi Erőmű látogatása szakmai idegenvezetéssel, majd ezt követően a csoport igényének megfelelően az Arborétum bejárása. (??)
Kb.:10.30-11.00 óra között megérkezés a tiszadobi Andrássy kastélyhoz.
Hivatásos idegenvezetők bemutatják a felújított és átalakított kastély nevezetességeit és ismertetik a kastély napjainkig történő történetét, történelmét.
Külön kérésre az 1946-2007-ig (61 év) a Gyermekváros, majd később Gyermekotthon történetének ismertetése.
Kb.: 13.00 óra körül ebéd biztosítása az egyeztetéseknek megfelelően, a helyszín előzetes ismertetésével. (Menü, vagy külön megrendelés.) Az esetleges üdítő és italfogyasztás egyedileg külön fizetendő!!
A délutáni program: 13.45-14.00 óra között kezdődik Tiszadob nevezetességeinek ismertetésével.
Idegenvezető: Oláhné Nagy Ágnes.
A sokrétű program lehetőségek megajánlásával szintén egyeztetésre kell, hogy kerüljön, mivel a Helytörténeti Gyűjtemények házán túl, Réti Mátyás tiszadobi festőművész Faluházban történő festményeiből bemutató, Tiszadob egyéb nevezetességei ismertetése: Tubus, Tisza Szabályozás Emlékművei, Ókenézi Vadász kastély, 1956-s forradalomban elhunyt tiszadobi áldozatok kopjafája, stb.
A délutáni programban többségi döntés alapján alakíthatjuk a programokat a kiránduló csoport tagjainak a többségi akarata szerint!
A programok befejezése után indulás Nyíregyházára, kb. 17.00 órakor, érkezés az indulási helyre!

 

"B" változat

Kirándulás Tiszadobra az Andrássy kastélyba
(egyeztetett napra)

Indulási hely és időpont: Az egyeztetésnek megfelelően!
Az általunk javasolt időpont: 8.30 órakor.
Maximum létszám: 40-50 fő között.
Szállítóeszköz: Egyeztetésnek megfelelően!
Napi program: 8.30-tól kezdődően, várhatóan 17.00 órai befejezéssel.
Érkezés: 9.30-10.00 óra között a tiszadobi Andrássy kastélyhoz.
Hivatásos idegenvezetők bemutatják a felújított és átalakított kastély nevezetességeit és ismertetik a kastély napjainkig történő történetét, történelmét.
Külön kérésre az 1946-2007-ig (61 év) a Gyermekváros, majd később Gyermekotthon történetének ismertetése.
Kb.: 13.00 óra körül ebéd biztosítása az egyeztetéseknek megfelelően, a helyszín előzetes ismertetésével. (Menü, vagy külön megrendelés.) A csoport döntése szerint az ebédet a Tiszadadai Öreg Halász Csárdában tudjuk biztosítani, egy eredeti tiszai halászlé és túrós csusza ajánlattal. Étlapról történő rendelés is lehetséges. esetleges üdítő és italfogyasztás egyedileg külön fizetendő!! Ezt a lehetőséget csak hétköznapi napokra tudjuk biztosíttatni!
A délutáni program: 14.00-14.30 óra között kezdődik Tiszadob nevezetességeinek ismertetésével.
Idegenvezető: Oláhné Nagy Ágnes.
A sokrétű program lehetőségek megajánlásával szintén egyeztetésre kell, hogy kerüljön, mivel a Helytörténeti Gyűjtemények házán túl, Réti Mátyás tiszadobi festőművész Faluházban történő festményeiből bemutató, Tiszadob egyéb nevezetességei ismertetése: Tubus, Tisza Szabályozás Emlékművei, Ókenézi Vadász kastély, 1956-s forradalomban elhunyt tiszadobi áldozatok kopjafája, stb. Kérésre egyéb további programokat is tudunk biztosítani!

A délutáni programban többségi döntés alapján alakíthatjuk a programokat a kiránduló csoport tagjainak a többségi akarata szerint!
A programok befejezése után indulás Nyíregyházára, kb. 17.00 órakor, érkezés az indulási helyre!

 

"C" változat

Kirándulás Tiszadobra az Andrássy kastélyba
(egyeztetett napra)

Indulási hely és időpont: Az egyeztetésnek megfelelően!
Az általunk javasolt időpont: 8.30 órakor.
Maximum létszám: 40-50 fő között.
Szállítóeszköz: Egyeztetésnek megfelelően!
Napi program: 8.30-tól kezdődően, várhatóan 17.00 órai befejezéssel.
Érkezés: 9.30-10.00 óra között a tiszadobi Andrássy kastélyhoz.
Hivatásos idegenvezetők bemutatják a felújított és átalakított kastély nevezetességeit és ismertetik a kastély napjainkig történő történetét, történelmét.
Külön kérésre az 1946-2007-ig (61 év) a Gyermekváros, majd később Gyermekotthon történetének ismertetése.
Kb.: 13.00 óra körül ebéd biztosítása az egyeztetéseknek megfelelően, a helyszín előzetes ismertetésével. (Menü, vagy külön megrendelés.)
A délutáni program: 14.00-14.30 óra között kezdődik Tiszadob nevezetességeinek ismertetésével.
Idegenvezető: Oláhné Nagy Ágnes.
A sokrétű program lehetőségek megajánlásával szintén egyeztetésre kell, hogy kerüljön, mivel a Helytörténeti Gyűjtemények házán túl, kiskastély látogatás – csak hétköznapokon -,
I.-II. Világháborús emlékművek, Tubus, Réti Mátyás Faluház, 1956-s forradalom áldozati kopjafa, stb. A látogatási sorrendet praktikai okokból az idegenvezető Oláhné Nagy Ágnes állítja össze! Kérésre természetesen egyéb további programokat is tudunk biztosítani. (Amennyiben a rendelkezésre álló idő lehetővé teszi!)
A délutáni programban többségi döntés alapján alakíthatjuk a programokat a kiránduló csoport tagjainak a többségi akarata szerint!
A programok befejezése után indulás Nyíregyházára, kb. 17.00 órakor, érkezés az indulási helyre!

 

Reméljük, hogy egy kellemes napot tudnak a kiránduláson résztvevők eltölteni!

Stick Gyula

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut