Szúnyogirtás és növényvédelmi permetezés Nyíregyházán

Nyíregyházán augusztus 22-én (kedd) és 23-án (szerda) (esőnap augusztus 24.) a Nyírvv Nonprofit Kft megbízásából a Tréner Kft. szúnyogirtást végez. A légi, kémiai védekezés 1484 hektárt, elsősorban Nyíregyháza fertőzött területeit érinti.

A gyérítést az esti órákban,  napnyugta körüli időszakban végzik. A földi, ún. melegködképző technológiával végrehajtott irtás 133 hektárt, főként Nyíregyháza turisztikailag kiemelt, parkos területeit érinti. A permetezés a kora reggeli, illetve esti órákban történik.
A rovarok gyérítéséhez használt szer sem az emberekre, sem a melegvérű állatokra nem ártalmas.
 

Vegyszeres növényvédelem

Augusztus 22-én (kedd) és 23-án(szerda) permetezik a város turisztikailag-, sport- és kulturális szempontból kiemelt területeit: Bujtosi városliget, Örökösföld,  Robinson domb, erdei sétálóutak, Csaló köz, Sóstófürdő füves, ligetes területei és a tópartok.

A növényvédelem mellett a kombinált vegyszeres védekezés hatékonyan riasztja és gyéríti a szúró-csípő rovarokat, valamint a rovarkártevőket. (pl: szívó-rágó kártevők, atkafélék, szúnyog, pattanóbogár, stb.)

A permetezéseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban (23 - 05 óra között), így a munkálatok nem zavarják a kirándulókat és a sportolókat, ugyanakkor a méhekre sem jelentenek veszélyt.

Az alkalmazott növényvédő szerek emberre és melegvérű állatokra nem veszélyesek, ennek ellenére az érintett zöld területeken a legeltetést és takarmánygyűjtést nem javasoljuk.

 

Nyírvv