Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - 1. napi programok

 2017. augusztus 25-én, pénteken 18:30-kor hivatalosan is megnyitják a VIDORT, azaz a VIdámság és a Derű ORszágos seregszemléjét a nyíregyházi Kossuth téren.

 

 

Utána közvetlenül a Nagyszínpadon kezdődik az ingyenes programok sora, ahol a MARGARET ISLAND ad koncertet. A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. A fiatal csapat népszerűsége töretlenül ível felfelé: „Eső” című daluk 2016-os berobbanását követően mára a legnagyobb hazai fesztiváloknak (VOLT, Sziget, Strand, SZIN, Művészetek Völgye, Campus stb.), vidéki kluboknak és rádiós toplistáknak is állandó színfoltjává váltak. Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: „Egyszer volt” című aranylemezüket követően kiadták második albumukat „Bakancslista” címmel, többször zenéltek külföldön (Párizs, Málta, Erdély stb.), JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT-himnuszt, „Veled minden” című daluk heteken át vezette a Petőfi Rádió toplistáját. A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz. 
 
 
 
20:30-tól a különlegesnek ígérkező RUMBANAMÁ lép színpadra. A zenekar sokszínű világa ünnepbe öltözteti a zenét, amely határokon és időintervallumokon átívelő. Ez a 19. században kialakult, afro-kubai alapokon nyugvó zene újjászületve hódítja meg a világot. Rátalálhatunk a két háború között Kongóban, ahol a függetlenség himnuszává válik, vagy Spanyolország és Franciaország határán, Perpignanban az ötvenes években, ahol hatására a helyi cigány zenészek megalkották a katalán rumbát. A rumba éjszakája végigvezet minket korokon és országokon, egy kis magyar kitérővel, hiszen ez a stílus az oláh cigány zenét játszó zenészeket is inspirálta.
 
 
Idén újdonság, hogy Kisszínpaddal is készültek a szervezők! Az első fellépője pedig a Half Note City lesz pénteken, 22 órától. A Half Note City alternatív-pop zenéjét a jazz-blues világából érkező, kisérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive space-rock gitárhőse, Makkay Imre alkotta meg. A jellegzetes közép-tempós számok időnként elkalandoznak az acid jazz, a space rock, a trip hop vagy a drum and bass vizeire, szövegeivel elgondolkoztatva, de nem túlmagyarázva különféle hangulatokat. A 2014-ben a Half Note City elnyerte végleges felállását, melyet a colorStar előzenekar-turnéval ünnepelt meg. Az ArtIQ szerint detektív-popként jellemzett Cetropelli című dal a Recorderen tartotta klippremierjét,. A frissen megjelent POSZT című dal a T-COM által legjobb video és legjobb dal díját hozta el. 
 
 
Ezalatt a színház szerelmesei valószínűleg nem a Kossuth téren fogják ropni, hanem a Móricz zsigmond Színház lépcsőjén vonulnak fel. 19:00-kor a Nagyszínpadon kezdődik a RÁK JÓSKA, DÁN KIRÁLYFI című tragikomédia.  A Krúdy Kamarában pedig a szokásokhoz íven 2 alkalommal is megtekinthető lesz a Füge Produkció előadásában a SZÜLŐI ÉRTEKEZLET. 
 
 
Ma nyílik egy új, hiánypótló szórakozóhely a VIDOR helyszínek sorában! A belváros szívében, rálátással a Kossuth téri színpadokra, kiváló vendéglátással várjuk a fesztivállátogatókat a VIDOR Teraszon, ahol a napi koncertek fergeteges hangulata után még DJ Kisser chill-out zenei összeállítása is várja a vendégeket zárásig, hogy közösen lassabb tempóra váltva kapcsolódjunk ki a nap végén.
 
 
 
A Korzó Színpadnál 22h-kor lett volna a HETEDIK ALABÁRDOS című magyar film premier előtti vetítése, ám az sajnos technikai okokból elmarad!
 
 

Main menu

story | by Dr. Radut