Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Ismét sikeresen zárult a Panyolafeszt

Több helyszínen, 23 programban közel 300 művész és előadó lépett az idén is színpadra a szatmári falucskában, a Panyolafeszten. A látogatók száma naponta meghaladta a 2-3000 főt. A 600 lélekszámú kis falu immáron 12. alkalommal adott otthont ennek az izgalmas eseménynek.

 

 

Panyola három folyó találkozásánál, festői környezetben várja évről évre az ide látogatókat. Aki szereti a jó pálinkát, a „nemtudom” szilva kiváló ízét és a fesztiválhangulatot, annak garantált a jókedv ezen a csodálatos vidéken.

Hagyományt teremtettünk rendezvényünkkel - mondta Muhari Zoltán polgármester, a Panyolafeszt egyik ötletgazdája. - „Az első civil kezdeményezés volt, majd évente mindig megújult, még több kulturális esemény, igényes minőségi zene és remek program várta az itt élők és a világzene szerelmeseit. Majd a hely varázsa, a falu élete, az itteni emberek vendégszeretete újabb és újabb látogatókat csalogatott hozzánk. Mára már komoly tömegeket mozdít meg és az ország különböző pontjairól érkeznek vendégek. A fesztiválozók közvetlen élményeik alapján viszik jó hírünket és így egyre többen érdeklődnek irántunk.

Panyola a nyugalom szigete, ám a fesztivál idejére egy picit átalakul. A nyugalom ugyan megmarad, de a derű és jókedv annál nagyobb. A falu minden látogatót szívesen fogad. A kis utcákon sétálva reggelente a biciklivel közlekedő polgármester kalapját emelve üdvözöli a szembejövőket. Együtt bóklászik itt a vendég, a helyi lakos és lovaskocsikon közlekedve jutnak el a Tisza-partra. A közös fürdőzés mellett egy pici tutajon a Pergő Hagyományőrző Műhely húzza a talpalávalót - remek hangulatot varázsolva a partra. Egy fesztivál, egy családias, vendégszerető település, ahol mindenkinek fontos, hogy remek zenei csemegékkel is gazdagítsák a három nap alatt a programokat. Legyen tehát fővárosi vagy itteni lakos bárki is, minőségi, kulturális értékekből válogathatnak.

 

Nagyon jó érzés látni, hogy családok jönnek a fesztiválra ”- jegyezte meg dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő, aki maga is nagy rajongója a falunak. Nem számít, idős vagy fiatal, mindenki jöhet ide. Amíg a szülő különböző muzsikákat hallgat, addig a gyermeke kedvére szaladgálhat vagy a pulyasarokban a jobbnál jobb hagyományőrző játékokat próbálhatja ki. Az értékek gazdag kavalkádja található itt, hiszen a következő generációnak sem mindegy, milyen kikapcsolódást kínálunk, s a szüleitől mit lát és tanul az apróság. Panyola ebben is élen jár - tette hozzá a képviselő. A fesztivál arculata is egyedi, hiszen minden évben más-más fesztivál póló készül meghatározó grafikai elemekkel és az igényesen elkészített plakátok is évről évre kiemelik és megkülönböztetik a Panyolafesztet.

 

 

Gasztronómiája is különleges a falunak, hiszen a helyi háziasszonyok készítik a finomabbnál finomabb szatmári ételeket, az ízek sokszínű kínálatát. Panyola a pálinka, a szilva és a jó fesztivál hazája. Ezt a hármas egységet mindenkinek meg kell ismernie. Látogasson el ön is erre a vidékre és tapasztalja meg, tényleg olyan ez a hely, mintha valóban haza menne...
 

 

Pótor Melinda
 

Main menu

story | by Dr. Radut