Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Négy nélkülözhetetlen őszi kiegészítő férfiaknak

Négy nélkülözhetetlen őszi kiegészítő férfiaknak Véget ér a nyár, lassan beköszönt az ősz és ezzel együtt a melegebb ruháinkatt és az ősziesebb kiegészítőinket is elővesszük. Minden évszaknak meg vannak a maga darabjai, amivel biztosan nem hibázhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk négy olyan férfi kiegészítőt, amiknek viselésével biztosan jobb kedvre derülsz, az őszi esős napokon is.

 

Táska

TáskaMindenkinek szüksége van egy olyan táskára, ami praktikusan pakolhatò, kényelmes viselet közben és nem utolsó sorban olyan anyagból készül, ami jól bírja a mindennapos használatot. A Trendhim nevezetű, dán webshopban rengeteg fajta táska közül válogathatunk, hiszen a hátizsákoktól kezdve a sporttáskákon át a neszeszerig minden fajta darab megtalálahtó.

A cég leginkább a bőrből készült darabokra specializálódott, hiszen minden táskát kiválló minőségű marhabőrből készítenek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy minden egyes termékre ártól függetlenül négy év garanciát biztosítanak.

 

Csokornyakkendő

 

CsokornyakkendőTermészetesen attól is függ, hogy egy férfi milyen időközönként visel olyan elegáns ruházatot, amihez csokornyakkendőt vesz fel. Azonban ez a kiegészítő

manapság már egy fehér inghez, szövet nadrághoz és egy elegánsabb cipőhöz is tökéletesen passzol. Egy érdekesség a csokornyakkendőről, hogy az 1870-es évek óta aligha változott valamit a kiegészítő alakja, kizárólag a felhelyezés módja. A dán webshopban igen nagy a választék csokornyakkendők terén is, hiszen az alapszínű daraboktól kezdve a különlegesebb darabokig minden megtalálható. Egy fontos szabály, amit minden férfinak tudnia kell, hogy öltönyhöz sosem szabad csokornyakkendőt viselni csak és kizárólag frakkhoz és szmokinghoz.

 

 

Sapka

 

SapkaA hidegebb idő bekövetkeztével egyre többször fontos sapkát viselni, főleg annak aki hajlamos a megfázásra vagy vízi sportot űz. Természetesen nem minden férfi szereti a manapság újra divatba jött kalapokat, azonban rengeteg más fajta sapka is megtalálható az online áruházban.

Minden megrendelt sapka raktárból érkezik és a méret hiánytól sem kell tartanunk, hiszen minden modelből több méretet tartanak a raktárban.

 

 

 

Karkötő

 

KarkötőManapság újra divatba jött a karkötők viselete a férfiak körében is, hiszen nemcsak, hogy divatosak de vannak olyan darabok, amiket rengeteg dologra fel lehet használni. A két ilyen karkötő a paracordból készült karkötő és a hajókötélből készített darab. Egy érdekesség a paracord anyagról, amit nagyon kevés ember tud, hogy rengeteg országban ezt az anyagot használják fel mint általálnos hadi kötélzet, hiszen nemcsak 250 kilógramm teherbírású, azonban kibontva akár három méter is lehet.

A legtöbb darab igazi őszi színű, hiszen a fekete darabtól kezdve a narancssárgán keresztül a khaki zöldig minden fajta megtalálható. A kirándulók által kedvelt stílusos kiegészítőt rengeteg tevékenységre fel lehet használni, mint például kutya pórázként, óraszíjként, cipőfűzőként, de akár függőágyként is.

 

 

A webshopban található termékeket 1-5 munkanapon belül ingyenesen kiszállítják és esetleges problémák esetén 365 napos pénzvisszatérítési garanciát is biztosít a cég.

(X)

 

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut