Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

KÖZöm? Rendhagyó est KÖZügyeinkről, KÖZösségeinkről Nyíregyházán

KÖZöm? Rendhagyó est KÖZügyeinkről, KÖZösségeinkről Nyíregyházán Mindannyian azt szeretnénk, hogy szűkebb-tágabb környezetünk, városunk, országunk egy „jó hely” legyen, ahol jó élni és lenni. Sok állampolgár és szervezet dolgozik azon, hogy a maga módján tegyen ezért: hozzájáruljon KÖZösségeink fejlődéséhez, KÖZös problémáink megoldásához. Kik ők, és mit csinálnak? Mit tehetek én? – erről fogunk beszélgetni viccesen és komolyan, képpel és szóban.

 

 

2017. október 25., 17:30–20:00
Hotel Korona (4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 1.)
 
Bemelegítő: „Civilizoláció” – Nagy Bandó András humorista műsora

Civil gyors: expressz előadások KÖZügyekről és megoldásokról
- Civil Kollégium Alapítvány – a közösségszervezésről
- Energiaklub – a közösségi alapú, megújuló energiatermelésről
- Greenpeace Magyarország - a környezetvédelemről
- Háttér Társaság – a társadalmilag sérülékeny csoportok ügyéről
- Helyben a Jövőnk Egyesület - a helyi gazdaságról és a bevásárló közösségekről
- Közélet Iskolája – a szegénységről
- Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület – a migrációról
- MENŐK (Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület) – a közösségek részvételéről
- Ökotárs Alapítvány - a közép-európai civil társadalmakról

KÖZöm? Rendhagyó est KÖZügyeinkről, KÖZösségeinkről NyíregyházánFórum: KÖZös beszélgetések Nyíregyháza és környékének ügyeiről, a részvételről, lehetőségekről 
- a közösség alapú gazdaságfejlesztésről Vágvölgyi Gusztávval (Inspi-Ráció Egyesület),
- a vidéki térségek közlekedéséről Lintényi Leventével (Mátészalkaleaks),
- a roma nők és fiatalok helyzetéről, az oktatási szegregációról Makula Rékával (XXI. Századi Roma Nők Egyesülete) és Kiss Márióval (Együtt-Közösen Fiatalok Lendületben Egyesület),
illetve mindarról, amit a résztvevők magukkal hoznak.

Születésnapi köszöntő

***
Az est szervezője a 25 éves Ökotárs Alapítvány és sokan mások.
Az esemény ingyenes és nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

(A rendezvény támogatója az ALDA - Association of Local Democracy Agencies a LADDER projekt keretében, az EU forrásaiból. Az eseményen elhangzó vélemények nem tükrözik a támogatók álláspontját.)

 
 

Main menu

story | by Dr. Radut