Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság A boldogságot mindenkinek magának kell megtalálnia. Ez a fogalom igen sokrétű, mert mindenkinek mást jelenthet a boldogság. Van, akinek a család jelenti a felülmúlhatatlan örömet, másoknak jelenleg egy párkapcsolat, míg vannak, akik a szakmájukban is örömet lelnek. Életünk célja az, hogy megtaláljuk magunknak a boldogságot. Úgy tartja a mondás, ha szeretjük azt, amit csinálunk, akkor igazából soha többé nem kell dolgoznunk.

 

 

A pályaválasztás az egyik legnehezebb dolog az életünkben, különösen azért mert már fiatalon el kell döntenünk, hogy mit is szeretnénk csinálni az életben. Az időszak nem csak nekünk lehetett nehéz, hanem a környezetünknek is. Előfordulhatott, hogy hirtelen belegondoltunk a jövőbe, és nem tudtuk megfogalmazni mihez is kezdjünk. Ebben az esetben tanácsot kérhettünk szüleinktől vagy akár barátainktól is.

 

Az élet folyamatos változásból áll. Az emberek többsége sokszor nem is a szakmájában helyezkedik el, mert időközben rájön, hogy teljesen más érdekli. Soha nem szabad rossz szájízzel visszagondolni előző munkahelyünkre, mert mindenből szerezhetünk tapasztalatot, amelyekkel csak többek és értékesebbek lettünk. Van, amikor változásra vágyunk, ez megmutatkozhat abban, hogy más szakmában szeretnénk elhelyezkedni. Ezeket a pillanatokat sokszor megérezzük, és ha tudatosult bennünk a dolog, akkor idejében lépni kell. Ha nem érezzük magunkat teljesnek, vagy nem érezzük, magunkat jól a munkahelyen az előbb vagy utóbb megbosszulja magát, aminek mi isszuk meg a levét. Egy idő után az egészségünk láthatja kárát annak, ha nem lépünk időben. Az első probléma, amivel mindannyian szembesülünk, hogy hol találhatunk álláshirdetéseket. Ha megvan az a szakma, amelyben el szeretnénk helyezkedni a jövőben, akkor már könnyebb dolgunk van. Érdemes az internet adta lehetőségeket kihasználni, mert ezzel akár időt is megspórolhatunk. Nem is beszélve arról, hogy kényelmesen is lehet ma már munkát keresni.

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság

Debrecen álláskínálatában akadnak olyan álláshirdetések, amelyek között megtalálhatjuk álmaink munkáját. A vállalatoknak szükségük van a jó munkaerőre. Az állások között ráakadhatunk akár gépészmérnök munkakörre is. Ez a pozíció rendkívül keresett a munkaerőpiacon. A munkaadó meghatározhatja az álláshirdetésben az elvárásait. Legtöbbször a végzettség van meghatározva. Ha ebben a szakmában szeretnénk elhelyezkedni, akkor birtokában kell lennünk egy főiskolai végzettségnek, valamint gépészmérnök szakképzettségnek is. Az IT alapismeretek, és az idegen nyelvtudás különösen az angol elengedhetetlen a munkavégzéshez. A munkaadó a fix bérezésen túl extra juttatásokat is felajánlhat, amelyekbe beletartozhat a kedvező sportolási lehetőség, a céges telefon, laptop, és a cafeteria biztosítása is. A munkavégzés idejénél számolnunk kell azzal, hogy általában kötött nappali 8 órás munkavégzésről van szó. A munkáltató köthet velünk határozatlan, illetve határozott idejű munkaszerződést is. Az állásinterjún, ha nem kerül szóba a munkába járás költsége, azért kérdezzünk utána, mert nem mindegy hogy mi, vagy a munkaadó állja a költségeket. Nem mindenki rendelkezik személyautóval, így vannak olyanok, akiknek tömegközlekedéssel kell munkába járniuk. Végezetül fontos tudni, hogy a boldogságunk akkor kerül egyensúlyba, ha van egy szerető családunk, aki mindenben támogat bennünket, valamint van egy megfelelő szakmánk, és munkahelyünk ahová örömmel lépünk be minden egyes reggel. Életünk apró örömökből áll, amelyek által boldognak érezhetjük magunkat.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut