Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság A boldogságot mindenkinek magának kell megtalálnia. Ez a fogalom igen sokrétű, mert mindenkinek mást jelenthet a boldogság. Van, akinek a család jelenti a felülmúlhatatlan örömet, másoknak jelenleg egy párkapcsolat, míg vannak, akik a szakmájukban is örömet lelnek. Életünk célja az, hogy megtaláljuk magunknak a boldogságot. Úgy tartja a mondás, ha szeretjük azt, amit csinálunk, akkor igazából soha többé nem kell dolgoznunk.

 

 

A pályaválasztás az egyik legnehezebb dolog az életünkben, különösen azért mert már fiatalon el kell döntenünk, hogy mit is szeretnénk csinálni az életben. Az időszak nem csak nekünk lehetett nehéz, hanem a környezetünknek is. Előfordulhatott, hogy hirtelen belegondoltunk a jövőbe, és nem tudtuk megfogalmazni mihez is kezdjünk. Ebben az esetben tanácsot kérhettünk szüleinktől vagy akár barátainktól is.

 

Az élet folyamatos változásból áll. Az emberek többsége sokszor nem is a szakmájában helyezkedik el, mert időközben rájön, hogy teljesen más érdekli. Soha nem szabad rossz szájízzel visszagondolni előző munkahelyünkre, mert mindenből szerezhetünk tapasztalatot, amelyekkel csak többek és értékesebbek lettünk. Van, amikor változásra vágyunk, ez megmutatkozhat abban, hogy más szakmában szeretnénk elhelyezkedni. Ezeket a pillanatokat sokszor megérezzük, és ha tudatosult bennünk a dolog, akkor idejében lépni kell. Ha nem érezzük magunkat teljesnek, vagy nem érezzük, magunkat jól a munkahelyen az előbb vagy utóbb megbosszulja magát, aminek mi isszuk meg a levét. Egy idő után az egészségünk láthatja kárát annak, ha nem lépünk időben. Az első probléma, amivel mindannyian szembesülünk, hogy hol találhatunk álláshirdetéseket. Ha megvan az a szakma, amelyben el szeretnénk helyezkedni a jövőben, akkor már könnyebb dolgunk van. Érdemes az internet adta lehetőségeket kihasználni, mert ezzel akár időt is megspórolhatunk. Nem is beszélve arról, hogy kényelmesen is lehet ma már munkát keresni.

Mindannyiunknak mást jelenthet a boldogság

Debrecen álláskínálatában akadnak olyan álláshirdetések, amelyek között megtalálhatjuk álmaink munkáját. A vállalatoknak szükségük van a jó munkaerőre. Az állások között ráakadhatunk akár gépészmérnök munkakörre is. Ez a pozíció rendkívül keresett a munkaerőpiacon. A munkaadó meghatározhatja az álláshirdetésben az elvárásait. Legtöbbször a végzettség van meghatározva. Ha ebben a szakmában szeretnénk elhelyezkedni, akkor birtokában kell lennünk egy főiskolai végzettségnek, valamint gépészmérnök szakképzettségnek is. Az IT alapismeretek, és az idegen nyelvtudás különösen az angol elengedhetetlen a munkavégzéshez. A munkaadó a fix bérezésen túl extra juttatásokat is felajánlhat, amelyekbe beletartozhat a kedvező sportolási lehetőség, a céges telefon, laptop, és a cafeteria biztosítása is. A munkavégzés idejénél számolnunk kell azzal, hogy általában kötött nappali 8 órás munkavégzésről van szó. A munkáltató köthet velünk határozatlan, illetve határozott idejű munkaszerződést is. Az állásinterjún, ha nem kerül szóba a munkába járás költsége, azért kérdezzünk utána, mert nem mindegy hogy mi, vagy a munkaadó állja a költségeket. Nem mindenki rendelkezik személyautóval, így vannak olyanok, akiknek tömegközlekedéssel kell munkába járniuk. Végezetül fontos tudni, hogy a boldogságunk akkor kerül egyensúlyba, ha van egy szerető családunk, aki mindenben támogat bennünket, valamint van egy megfelelő szakmánk, és munkahelyünk ahová örömmel lépünk be minden egyes reggel. Életünk apró örömökből áll, amelyek által boldognak érezhetjük magunkat.

(x)

 

Main menu

story | by Dr. Radut