Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Népszavazásra gyűjtik az aláírásokat Nyíregyházán

Valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezéshez az aláírásokat a Magyar Szakszervezeti Szövetség aktivistái, s a többi konföderációt is arra kérik, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

 

 

A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazási kezdeményezés elsőként a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) csatlakozott, és az aktivistái valamennyi megyeszékhelyen gyűjtik az aláírásokat. Összesített számok még nem állnak rendelkezésre, de a közreműködők eddig nagyjából tízezer ívet igényeltek, s ezeken összesen 150 ezer aláírásnak van hely.

Az aláírásgyűjtés határideje november 28-a, tehát csaknem nyolc hét áll még rendelkezésre ahhoz, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges kétszázezer támogatót megszerezzük. Kérjük a többi konföderációt is, hogy álljanak a kezdeményezés mögé, és maguk is vegyenek részt az aláírok gyűjtésében.
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma következő, október 12-i ülésén napirendre kerül ugyan december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása, de ez csak akkor valósulhat meg, ha a kormány és a munkaadói oldal egyaránt támogatja a felvetést. Kétségkívül ez lenne a legszerencsésebb megoldás, hiszen egy költséges népszavazást lehetne elkerülni vele, ráadásul a mai szabályok mellett egy referendum érvényességét jelentős erőforrások hiányában biztosítani szinte lehetetlen, hiszen – a minden korábbinál intenzívebb kormánypropaganda ellenére – még a kvótanépszavazáson sem vett részt a választásra jogosultak több mint ötven százaléka.

A népszavazást egyébként Bíró Zoltán magánszemélyként kezdeményezte, és kénytelen volt szembesülni vele, hogy sokan azért nem segítenek neki, mert az esetleg elvesző aláírásgyűjtő ívek után darabonként ezer forint bírságot kell fizetni. Ezt a kockázatot pedig nem mindenki vállalja. Ezért Bíró előbb a parlamenti frakciókhoz intézett levelet, kérve, hogy módosítsák ezt a rendelkezést.
Miután nem kapott érdemi választ, a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, ám a beadványát érdemi vizsgálat nélkül elutasították. Ugyanígy járt a Kúrián is, ezért alkotmányos jogának sérelme, vagyis a választáshoz való jog szükségtelen és aránytalan korlátozása miatt alkotmányjogi panaszt nyújt be az Alkotmánybírósághoz.
 

 

Main menu

story | by Dr. Radut