Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

 

 

Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták. A város meghallotta a szobor által is közvetített evangéliumi üzenetet – mondta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere a Hajléktalan Jézus szobor fogadásán. „A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat, a segítség, a felemelés fontosságát, a hit erejét és az emberi feladatunk bensőséges kötelezettségét.” – mondta a város vezetője. Az együttérzés szobrát Papp Tibor görögkatolikus parókus áldotta meg és azt mondta, hogy a szobor vendégül látása figyelemfelhívás arra, hogy Krisztus valóban mit vár el mindenkitől.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

„Ha keresztények, azaz Krisztusiak vagyunk, akkor azzal is számolnunk kell, hogy éppen a legelesettebbeken, éppen a hajléktalanokon nekünk segítenünk kell. Legalább a szolidaritásunkat ki fejezni, de ez még messze nem minden. Észre kell vennünk, hogy kin tudunk segíteni.” Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobraA parókus áldása után Dobai Barna Ottó evangélikus diakónus olvasott fel szentírási olvasmányt, Kádas Richárd László református lelkész és Linzenbold József a Nagytemplom plébánosa imádkozott az alkotás mellett. Az ökumenikus ünnepség zárásaképpen a történelmi egyházak képviselői és a város vezetése helyezte el az együttérzés mécseseit a Hajléktalan Jézus szobor lábánál, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kisvárdai csoportja, iskolások és a város lakói imádkoztak és gyújtottak gyertyát az alkotás mellett, mely november 21-én délután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbvitt Mátészalkára.

 

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Több mint ötszáz gyermek fogadta a Hajléktalan Jézus szobrát a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán november 22-én. Az iskola 2. A osztályos tanulói idézetekből és versekből összeállított gondolatfüzérrel köszöntötték az együttérzés szobrát.Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra „Tudd, hogy van miért élned és van miért dolgoznod! Egyszer Neked is el kell számolnod, és azon a napon, bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés... Nem az lesz a fontos, hogy milyen autód van, hanem az, hogy hány embert vettél fel az autódba. Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt, hanem az, hogy hány embernek adtál otthont. És akkor már nem a ruha tesz Téged, hanem az a tudat, hogy mennyi embernek segítettél felöltözni... Nem az lesz a fontos, hány barátod volt. Hanem az, hogy Te hány embernek voltál igaz barátja. A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos. De a mosolyod és a szemed csillogása elárulja majd, ki vagy. Légy jó barát! Tegyél jót! Segíts magadon és másokon!" – mondták a gyerekek.

 

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Az iskola és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részéről Kaptúrné Bíró Beáta igazgatóhelyettes és a helyi máltai önkéntesek csoportvezető helyettese köszöntötte. Mint mondta, nem mindennapi vendég érkezett a városba, az iskolába. Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobraHanusi Péter polgármester a szobor kapcsán azt mondta, a gyerekek tisztaságából, őszinteségéből tanulnunk kell. „Mert sokszor csak egy szeretetteljes szó, egy ölelés kell. Azoknak az embereknek, akiket a hajléktalan Jézus megtestesít, sokszor nem is anyagi javakra van szükségük, hanem csak együttérzésre, őszinte szeretetre, oda fordulásra. Ezt mindnyájan meg tudjuk tenni, mert semmibe nem kerül.” – mondta a polgármester. Az ünnepségen Dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyegyenlőségért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy benne a Hajléktalan Jézus szobor az egységesség gondolatát ébreszti fel. „Ez a szobor figyelmeztethet, elgondolkodtathat azon, hogy a mindennapjainkban melyek azok a pillanatok, amikor odafigyelünk a másikra, és felkiáltójelként ott lehet a gondolatunkban, hogy minden egyes pillanatban oda kell figyelni a másikra.” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

 

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Az együttérzés szobrát az iskola tanulói mellett a város szociális intézményeinek munkatársai, a hajléktalan szállón gondozott hajléktalan emberek, a képviselőtestület tagjai, valamint a magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának tagjai köszöntötték. Vecsei Miklós a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke a gyerekekhez fordulva arról beszélt, hogy elállt a szava a tanulók műsora hallatán.Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra „A legszebb imádság volt ez, amit mostanában csak hallottam. Annyit kérek csak tőletek, hogy jegyezzétek meg ezeket a mondatokat, és amikor az adventben bebújtok a jó meleg takaró alá, akkor jusson eszetekbe, hogy ezt nem mindenki teheti meg. Mert nem mindenhol van meleg, nem mindenkinek sikerül befűtenie és a legnagyobb baj, hogy van, akire rá sem nyitják az ajtót. De emiatt ne legyetek szomorúak, hanem gondolkozzatok el rajta, és küldjetek egy gondolatot a Jóistenhez, hogy segítsen rajtuk.” Papp Tamás káplán igehirdetése után a gyerekek a nap folyamán a hittanórák alkalmával egyenként is megtekintették és megérintették az együttérzés szobrát, melyhez kapcsolódva megfogalmazhatták saját gondolataikat. November utolsó hétvégéjén Nyíregyháza fogadta be a Hajléktalan Jézus szobrát. Az együttérzés jelképévé vált szobrot a történelmi egyházak közreműködésével állította ki november 24-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház előtt. Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobraKézi erővel emelte le a 250 kilogrammos bronz alkotást a Máltai Szeretetszolgálat autójáról a főplébánia közössége Felföldi László atya vezetésével, és helyezte el a Kossuth téri templom előtt november 24-én délelőtt. A Hajléktalan Jézus szobrot a római és görögkatolikus, valamint az evangélikus egyház papjai, lelkészei és munkatársai mellett a városi segítő szervezetek, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, a Katolikus Karitász, az Oltalom Szeretetszolgálat, a cserkészek és több iskolából érkezett gyermekek és fiatalok fogadták. Az ünnepségen részt vett Bosák Nándor nyugalmazott püspök. Tarnai Zoltán a máltai szervezet Észak-Alföldi Régiójának regionális vezetője köszöntő beszédében elmondta, a keresztény ember nem mehet el Jézus azon szavai mellett, hogy szegények mindig lesznek veletek, és ti azért vagytok, hogy jót tegyetek velük. Mint mondta a Hajléktalan Jézus szobra tökéletesen kifejezi a Szeretetszolgálat küldetését. „Az országjárással az is a célunk, hogy a szobor révén közelebb hozzuk a rászoruló emberek ügyét a társadalomhoz. Ez a szobor lehetőséget ad arra, hogy az elesett, ínséget szenvedő embertársainkkal való viszonyunkat, cselekedeteinket átgondoljuk, esetleg tettekre sarkalljon minket.”

 

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

 

A Hajléktalan Jézus szobrot befogadó Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház plébánosa, Felföldi László katolikus pap annak kapcsán, hogy a szobor arcát nem lehet látni, az arctalanságról elmélkedett. Azt mondta, két fajta ember van az életünkben: akiket ismerünk, és az arctalanok. „Nekünk kell arcot adni azoknak, akiknek nincs arca az életünkben. Akiket nem látunk meg, akiket nem veszünk észre. Nemcsak azok hajléktalan emberek, akik az utcán vannak, hanem azok is, akik a szeretetnek nem találják a hajlékát.” – mondta Felföldi László. Az együttérzés szobra három napot töltött Nyíregyházán, ahol plébániai közösségek, a cserkészek, karitatív szervezet képviselői, ifjúsági csoportok és iskolások virrasztottak mellette imádkozva és mécseseket gyújtva, és forró teát, szendvicset, pogácsát osztva a rászoruló embereknek és az érdeklődőknek.

 

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Main menu

story | by Dr. Radut