Secondary menu


Kiemelt cikkek

Kutyás engedelmességi versenyt rendeznek Nyíregyházán

 Hiánypótló rendezvényre kerül sor most vasárnap a szabolcsi megyeszékhelyen. A szervező Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület (NMKE) elnökét, Hován Tímeát kérdeztük az I. Nyírség Engedelmes Kupával kapcsolatban.

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán

A NYUSZKAMARCSI és barátai kiállítás Nyíregyházán Ki is valójában NYUSZKAMARCSI? A kedvenc nyuszim egy zöld ruhás, meg az alkotója, vagyis én, Kazainé Gégény Mária. Hobbim a gyöngyfűzés, üvegfestés, de főképp a textil játékok készítése. Nemrég felvetődött, hogy jó lenne bemutatni az alkotásaimat, a nyuszikat, macikat és manókat. Az ötletet támogatta a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, így húsvét előtt 2018. március 21-én megnyílik NYUSZKAMARCSI és barátai című kiállításunk.

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

 

 

A kiállítást megnyitja Nagy József festőművész

Közreműködnek: Illyés Péter (vers), Gergely János (vers), Minya Tamás (hegedű) a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium 10. osztályos tanulója

Felkészítő tanár: Kóti Gergő.

Időpont: 2017. november 27. (hétfő) 16. 30

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár - társalgó

4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

 

Kalocsai László festménykiállításaKalocsai László vagyok, Újfehértón lakom és negyedik éve kezdtem el foglalkozni a festéssel, festegetéssel. Műszaki végzettségű vagyok, rajzolgatni gyerekkorom óta szeretek. A újságból másolgattam ki a rajzokat, saját kedvtelésből.

 

Lányaim mikor kicsik voltak, rajzfilm mesefigurákat másoltam át nagyobb rajzlapra és a szobájuk falát díszítette, ennyi volt az alkotásom, lányok megnőttek és a rajzolás felejtődött.

 

 

Kalocsai László festménykiállítása2014 év elején láttam meg Nagy József egyik képét a Google+-on, majd megkerestem a Facebook-on és lájkoltam a képét. Elkezdtünk chatelni és én előhozakodtam, hogy valamikor rajzoltam, megkérdeztem hol kezdjem el. Először egy gömböt rajzoltatott velem, minden fázist lefényképeztem és elküldtem, Ő pedig telefonon elmondta mit javítsak. Így tulajdonképpen kialakult egy távoktatás közöttünk és egyre több rajzot készítettem, először ceruzarajzok és utána mertem hozzányúlni a színesebb technikához. Kialakult stílusom még igazán nincsen, mondjam azt, hogy keresem a helyem, hiszen alig néhány éve csinálom.

 

Jelenleg is ami tetszik azt igyekszem megfesteni.

 

Kalocsai László festménykiállításaElőször 2014 nyarán töltöttem néhány napot Bükkösdön a Mesteremnél, azóta már sikerült hat alkalommal egy-egy hetet eltölteni nála amit a festészet gyakorlásával töltöttünk. Pécsen 2015-ben volt a mesteremmel közös kiállításunk Mester és tanítványa címmel, idén  Őszi quartett címmel szintén Pécsen volt közös kiállításom.                                                                        

Mondhatom az elkészült képek alapján, hogy sikerült megszerettetnie velem a festészetet, illetve az elkészült képekben a siker élményét.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut