Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

 

 

A kiállítást megnyitja Nagy József festőművész

Közreműködnek: Illyés Péter (vers), Gergely János (vers), Minya Tamás (hegedű) a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium 10. osztályos tanulója

Felkészítő tanár: Kóti Gergő.

Időpont: 2017. november 27. (hétfő) 16. 30

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár - társalgó

4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

 

Kalocsai László festménykiállításaKalocsai László vagyok, Újfehértón lakom és negyedik éve kezdtem el foglalkozni a festéssel, festegetéssel. Műszaki végzettségű vagyok, rajzolgatni gyerekkorom óta szeretek. A újságból másolgattam ki a rajzokat, saját kedvtelésből.

 

Lányaim mikor kicsik voltak, rajzfilm mesefigurákat másoltam át nagyobb rajzlapra és a szobájuk falát díszítette, ennyi volt az alkotásom, lányok megnőttek és a rajzolás felejtődött.

 

 

Kalocsai László festménykiállítása2014 év elején láttam meg Nagy József egyik képét a Google+-on, majd megkerestem a Facebook-on és lájkoltam a képét. Elkezdtünk chatelni és én előhozakodtam, hogy valamikor rajzoltam, megkérdeztem hol kezdjem el. Először egy gömböt rajzoltatott velem, minden fázist lefényképeztem és elküldtem, Ő pedig telefonon elmondta mit javítsak. Így tulajdonképpen kialakult egy távoktatás közöttünk és egyre több rajzot készítettem, először ceruzarajzok és utána mertem hozzányúlni a színesebb technikához. Kialakult stílusom még igazán nincsen, mondjam azt, hogy keresem a helyem, hiszen alig néhány éve csinálom.

 

Jelenleg is ami tetszik azt igyekszem megfesteni.

 

Kalocsai László festménykiállításaElőször 2014 nyarán töltöttem néhány napot Bükkösdön a Mesteremnél, azóta már sikerült hat alkalommal egy-egy hetet eltölteni nála amit a festészet gyakorlásával töltöttünk. Pécsen 2015-ben volt a mesteremmel közös kiállításunk Mester és tanítványa címmel, idén  Őszi quartett címmel szintén Pécsen volt közös kiállításom.                                                                        

Mondhatom az elkészült képek alapján, hogy sikerült megszerettetnie velem a festészetet, illetve az elkészült képekben a siker élményét.

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut