Secondary menu


Kiemelt cikkek

Fülöp kutya megkínzói letöltendő fogházbüntetést kaptak

A nagycserkeszi Fülöp kutya megkínzóinak tárgyalása 2017. november 29-én folytatódott a Nyíregyházi Járásbíróságon (Bocskai út 2.) . Az állatvédők ezúttal is békés demonstációval, "Börtönt az állatkínzóknak!" felirató molinókkal fejezték ki az épület előtt, hogy elutasítják az állatkínzás minden formáját, és szükségesnek tartják az ezért járó büntetés szigorítását!

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület Cipődobozos akciója

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai- együtt működve a Baptista Szeretetszolgálattal- idén is  várják a nyíregyháziak adományait, az elmúlt 10 évhez hasonlóan a város karácsonyfája alatt, a Kossuth téren.

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra

Három szabolcsi városban járt a Hajléktalan Jézus szobra Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán is fogadták az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobrot. A kanadai művész alkotását a történelmi egyházak, városvezetők, gyermekek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai köszöntötték. Egy hét alatt több ezer ember találkozott a szobor üzenetével: forduljunk együttérző szeretettel elesett embertársaink felé.

Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

 

 

A filmszemlét a Váci Mihály Kulturális Központ biztosította helyszínen, a Városmajori Művelődési Házban tartották meg. A filmszemle két napos volt, amelyből az első nap a megnyitó a kapcsolódó kiállítással (Horváth Tünde és Révész Géza kiállítása) és zenés műsorral (Tüneth Együttes).

A rendezvényt köszöntötte Jászai Menyhért alpolgármester, megnyitotta Halkóné Dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke. A művelődési ház nevében Orémusz Maja köszöntötte az egybegyűlteket.

A fotókiállításról méltató szavakat Erdélyi Tamás mondott.

Az érdeklődő megjelenteknek a pénteki napon egy, a mostani szemlén nem versenyző, de tavalyi évben első díjat kapott filmalkotást (Petrusák János-Bálint Pál: Egy boldog kő: Boldogkő) vetítettek le.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Másnap, szombaton, természetesen a filmek bemutatóján vehettek részt a szép számú érdeklődők. A filmszemle zsűrije, Kéry Péter operatőr és Dr. Reszler Gábor történész, a Nyíregyházi Egyetem tanára a program végén egy kötetlen szakmai megbeszélés keretében értékelte a 11 alkotó 16 alkotását, amelyeket megközelítően 4 órányi vetítési időben lehetett megtekinteni.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Fődíjat kapott: Nagy Tibor a több évtizeddel ezelőtti filmjei újragondolásáért, újraszerkesztéséért és digitalizálásért, továbbá kísérleti werk-filmjéért. Első díjat kapott a Császár István, Takács Erzsébet, Csordás László alkotói csoport érdekes ismeretterjesztő filmjeiért. Második díjat kapott Kiss János és a Kissfilm stúdió a modern hangvételű, fiatalos dokumentumfilmjeiért, amelyekben a drónt alkotó módon használták. Harmadik díjat kapott Papp Andrea a horvátországi magyarok életét bemutató kisfilmjéért. Ezen kívül operatőri különdíjat Csordás László, vágói különdíjat Bálint Pál, produceri különdíjat Petrusák János kapott. Töretlen alkotókedvéért különdíjat Bogdányi Ferenc, rendezői különdíjat Petrusák János, zeneszerzői különdíjat pedig Olajos Gábor vehetett át.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

A szemle legfőbb célja a legújabb alkotások bemutatásán túl a kötetlen szakmai beszélgetés a zsűrivel, úgy Kéry Péter operatőr-rendezővel filmszakmai kérdésekről, valamint Dr. Reszler Gábor történésszel az ismeretterjesztő és dokumentumfilmek történelmi pontosságáról és hátteréről.

A zsűri zárszavában kiemelte az alkotók töretlen lelkesedését és folyamatosan tapasztalható szakmai fejlődését, odafigyelését.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Filmszemle a Nyíregyháza MJV által biztosított támogatási összegen felül más támogatóktól ajándékokat kapott (elsősorban könyveket, albumokat), illetve a NYÍRI AFK Egyesület tagjai önkéntes munkájukkal, továbbá saját telefonjaik használatával járultak hozzá a filmszemle sikeréhez.

 

Main menu

story | by Dr. Radut